BIST 9.525
DOLAR 32,57
EURO 34,71
ALTIN 2.490,97
HABER /  DÜNYA

Kandile ÇIKIŞ YOK!

Türkiye'nin baskısı sonuç verdi. Peşmerge Kandil yollarını tuttu, artık dağa çıkış yok!

Abone ol Irak'ın kuzeyindeki bölgesel Kürt yönetimi, Türkiye ile son günlerde düzelen ilişkilerini bozmamak için terör örgütü PKK'ya yönelik her gün yeni tedbirler almaya başladı.

PKK'nın kullandığı güzergâhlar üzerine ek arama ve kontrol noktaları yerleştirilirken, bazı bölgeler de ağır silahlar ile takviye edildi.
Türkiye'nin baskılarının ardından, Irak'ın kuzeyindeki bölgesel yönetimin terör örgütüne yönelik almış olduğu önlemler, teröristlerin yuvalandığı Kandil dağları etekleri ile sınırın sıfır noktalarında yoğunlaşıyor.

PEŞMERGE'DEN SIKI DENETİM

Kontrolleri yürüten Peşmerge binbaşısı, sınır boyunca hiç bir şekilde gıda ve erzak geçişine izin vermediklerinin altını çizdi. “Bu iş için özel eğitilmiş Peşmerge kuvvetlerimiz sürekli nöbet tutarak bölgeyi kontrol altında tutuyor” diyen binbaşı, kendilerine gelen kesin emir olduğunu ve bölgeye hiç kimsenin geçirilmediğini söyledi.

Binbaşı, “Söylenen ve belirlenen noktalarda yabancı geçişlere izin vermiyoruz” diyerek, bölgeleri sıkı denetim altında tutuklarının altını çizdi.

KANDİL'E GEÇİŞ YOK

Türkiye'nin önceki gün düzenlediği operasyon sonrasında Peşmerge güçleri, Kuzey Irak bölgesinde sınıra takviye kuvvetler yerleştirdi. Ağır silahlar, top ve zırhlı birlikler takviye olarak bölgeye gönderildi.

Kuzey Irak ile Türkiye arasındaki sınır bölgelerinde önlemler arttırılması kapsamında stratejik açıdan önemli olan Zaho, Begova, Kanimasi, Amedi, Batufa, Bamerni, Çoman ile Kandil Dağı çevresinde Peşmerge güçleri araçlarla devriye görevi yapıyor.

Özellikle Türkiye sınırına yakın bölgelerde 16 ve 24 kişilik ekiplerle küçük çaplı operasyonlar düzenleyen Peşmerge güçleri, kendi sorumluluk alanında azami gayret gösteriyor. Bölgesel yönetim, Amerikalılardan aldığı istihbarat doğrultusunda bölgede sıkı bir denetim uyguluyor. Sınır bölgesinde ve Kandil sıradağlarına giden yollarda araçlar didik aranıyor.