BIST 9.525
DOLAR 32,58
EURO 34,77
ALTIN 2.508,61
HABER /  GÜNCEL

Zananın maaşına haciz

Leyla Zana'nın milletvekili maaşına haciz konularak maaşı kesildi. Hacizin nedeni ne?

Abone ol

Türk Telekom, eski DEP’li Leyla Zana’nın 6 yıl önceki 8 bin YTL’lik telefon borcu için icra takibi başlattı.  Bu aradan Zana'nın milletvekili maaşına da haciz konuldu.

Leyla Zana, milletvekili olduğu dönemde oturduğu Meclis Lojmanları'ndaki evine gelen sabit telefon faturalarını ödeyemedi. PKK ile ilişkili dava nedeniyle milletvekilliğinden cezaevine girme sürecine denk gelen tarihlerde borç 1.900 YTL'ye çıktı. Türk Telekom icra takibi başlattı. Ankara 15. İcra Müdürlüğü, Zana'nın lojmanlardaki adresine tebligat gönderdi. Ancak Zana o tarihlerde Ulucanlar Cezaevi'ndeydi.

FAİZİYLE 8 BİN YTL

Türk Telekom’un, tahsilat listesinde bulunan Zana’nın borcu, aradan geçen 6 yıl içinde yasal faizle, 4 katına çıkarak 8 bin YTL’ye ulaştı. Zana 2006 yılında hapisten çıkınca, icra yine peşine düştü.

MAAŞI KESİLMİŞ

DTP'yle ilgili olduğu düşünülerek, partiye yazı gönderildi. Ancak DTP, "Bizimle ilişkisi yok" cevabı verdi. Zana'nın adresine bir türlü ulaşamayan İcra Müdürlüğü bu kez de, Maliye’ye yazı yazdı. "Zana'ya ödediğiniz milletvekili maaşına haciz konulsun" dedi. Maliye de "Maaşını kestik" yanıtı verdi. Telekom, adresini tespit ederse haciz işlemini başlatacak.

Kaynak: Bugün