BIST 10.046
DOLAR 32,28
EURO 34,65
ALTIN 2.412,39
HABER /  GÜNCEL

İsrailli golcü rezil gol sevinci sonrası gözaltına alınmıştı! İlk ifadesi ortaya çıktı, Sagiv Jehezkel serbest bırakıldı

İSRAİLLİ futbolcu rezil hareketi sonrası gözaltına alındı. Antalyaspor'un Trabzonspor maçında attığı golden sonra yaptığı hareket nedeniyle kadro dışı bırakılan İsrailli oyuncu Sagiv Jehezkel, gözaltına alındı ve savcılık sorgusunun ardından salıverildi. Jehezkel'in emniyetteki ilk ifadesi de ortaya çıktı... İşte o ifade...

Abone ol

Trendyol Süper Lig'in 20. haftasında Antalyaspor, evinde Trabzonspor ile 1-1 berabere kaldı. Maçın 68. dakikasında Antalyaspor'un golünü atan Jehezkel'in skandal gol sevinci sonrası ortalık karıştı. Önce kadro dışı bırakıldı ardından da gözaltına alındı. 

Gol sevinci diye soykırımı övdü

İsrailli golcü Jehezkel'in sol bileğinde yer alan sargının üzerinde "100 days 07.10" ifadeleri yer alıyordu. İsrailli futbolcunun sol bileğinde savaşın başladığı tarih ve 100. gününde olduğuna vurgu yapıldığı görüldü. 

Kadro dışı bırakıldı, sözleşmesi feshediliyor

Skandal gol sevincinin ardından Antalyaspor, Sagiv Jehezkel'i kadro dışı bıraktı. Antalyaspor Kulübü Başkan Vekili Evren Alkan, Jehezkel'in sözleşmesinin feshedilmesi için kulüp avukatlarının çalıştığını bildirdi.

Gözaltına alındı, emniyette sorgulandı

Skandal hareket sonrası oluşan tepkinin ardından İsrailli oyuncu Jehezkel, Antalya Cumhuriyet Başsavcılığının başlattığı soruşturma kapsamında, "halkı kin ve düşmanlığa tahrik" suçu kapsamında gözaltına alındı. Sağlık kontrolünden geçirilen Jehezkel, işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi. Jehezkel, savcılıktaki sorgusundan sonra serbest bırakıldı.

İlk ifadesi ortaya çıktı

Sagiv Jehezkel (28), ifadesinde, "Kimseyi kışkırtmak veya provoke etmek için bir hareket yapmadım. Savaşın bitmesini istiyorum. O yüzden buradaki işareti gösterdim" dedi. İşte Jehezkel'in açıklamaları...

- Ben kimseyi kışkırtmak veya provoke etmek için bir hareket yapmadım. Savaş yanlısı bir insan değilim. Ve sonuçta İsrail askerleri de var Gazze'de esir düşmüş durumda.

- Ben bu 100 günlük sürecin artık son bulması gerektiğine inanan biriyim. Savaşın bitmesini istiyorum. O yüzden buradaki işareti gösterdim. Politikayla işi olmayan birisiyim.

- Geldiğimden beri bugüne kadar politikayla alakalı hiçbir şey yapmadım. Geldiğim günden beri de hiçbir zaman kimseye bir saygısızlık yapmadım.

- Dikkat çekmek istediğim nokta savaşın son bulmasıydı" dediği öğrenildi. Sagiv Jehezkel, emniyetteki işlemlerinin ardından öğle saatlerinde adliyeye sevk edilecek.

Trendyol Süper Lig'in 20. haftasında Trabzonspor ile oynanan karşılaşmada attığı gol sonrası yaptığı İsrail propagandası nedeniyle tepki çeken Sagiv Jehezkel'in Emniyet'teki ifadesi ortaya çıktı. 

Akdeniz ekibinin kadro dışı kararı sonrasında gece saatlerinde Türkiye'den ayrılmaya hazırlanan İsralli oyuncu, gözaltına alınmıştı.

Antalya Cumhuriyet Başsavcılığı'nın başlattığı soruşturma kapsamında Antalya Emniyet Müdürlüğü'nde ifadesi alınan Sagiv Jehezkel şunları söyledi:

'100 GÜNLÜK SÜRECİN SON BULMASINI İSTİYORUM'
"Ben kimseyi kışkırtmak veya provoke etmek için bir hareket yapmadım. Savaş yanlısı bir insan değilim. Ve sonuçta İsrail askerleri de var Gazze'de esir düşmüş durumda. Ben bu 100 günlük sürecin artık son bulması gerektiğine inanan biriyim. Savaşın bitmesini istiyorum. O yüzden buradaki işareti gösterdim. Politikayla işi olmayan birisiyim. Geldiğimden beri bugüne kadar politikayla alakalı hiçbir şey yapmadım. Geldiğim günden beri de hiçbir zaman kimseye bir saygısızlık yapmadım. Dikkat çekmek istediğim nokta savaşın son bulmasıydı"

Sınır dışı edilmesine karar verildi

İsrailli futbolcu Sagiv Jehezkel, savcılık tarafından tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. Jehezkel'in Türkiye'den deport (sınır dışı) edileceği öğrenildi. İsrail'e yakın haber kaynakları da olaya geniş yer ayırdı.

İsrail özel uçak gönderdi...

Jehezkel için ayrıca İsrail Devleti'nin de temasa geçtiği öğrenildi. Gözaltı kararının ardından Antalyaspor ile sözleşmesinin feshedilmesi beklenen oyuncu için İsrail'den gece yarısı özel uçak kalktığı ve oyuncu ile ailesini Antalya'dan almak için Türkiye'ye geldiği aktarıldı. 

Saygı duruşuna katılmamak için kadro dışı kalmıştı

İsrailli golcü Jehezkel, Antalyaspor'un Gaziantep FK deplasmanında oynanacak maç öncesi Filistin için yapılan saygı duruşuna katılmak istememesi üzerine 1 hafta boyunca geçici olarak kadro dışı kalmıştı