BIST 9.916
DOLAR 32,51
EURO 34,90
ALTIN 2.431,95
HABER /  GÜNCEL

Ankara'da tarım ilacı faciası bina mühürlendi! Vali Vasip Şahin duyurdu: Ölü ve yaralılar var

ANKARA'nın Keçiören ilçesindeki bir apartmanda böcek ilaçlaması yapıldıktan sonra zehirlenen biri 2 kişi hayatını kaybetti, 5 kişi de yaralanırken bir kişinin durumunun ağır olduğu öğrenildi. Apartmanda yapılan 10 saatlik çalışma sona erdi, bina mühürlendi.Keçiören Belediye Başkanı 2 kişinin gözaltına alındığını bildirdi.

Abone ol

Ankara'da böcek ilaçlama faciası yaşandı. Edinilen bilgilere göre, Keçiören ilçesinde saat 11.00 sıralarında bir apartmanda zehirlenme olduğuna dair gelen ihbar üzerine sağlık ekipleri olay yerine sevk edildi. Ekipler, yaptıkları ilk inceleme sonucunda bina içerisinde tarım ilacı kullanıldığını ve tüm dairelerin etkilendiğini tespit etti. Olayda biri 10 yaşındaki bir çocuk 2 kişi yaşamını yitirirken, 1 kişi ise ambulansla kaldırıldığı hastanede tedavi altına alındı. Ankara Valisi Vasip Şahin, Keçiören’de bir apartmanda böcek ilaçlamasında tarım ilacı kullanılması sonucunda 2 vatandaşın hayatını kaybettiğini, 1’i ağır 5 kişinin de tedavisinin devam ettiğini söyledi.

10 saatlik çalışma sona erdi bina mühürlendi

Gelen son bilgiye göre iki kişinin hayatını kaybettiği apartmanda yapılan 10 saatlik çalışma sona erdi. Bina mühürlenirken, çevresinde de gerekli tedbirler alındı. Olay yerinde pazartesiye kadar her gün gaz ölçümünün yapılacağı öğrenildi.

2 kişi gözaltına alındı

Keçiören Belediye Başkanı Turgut Altınok, ilçede bir apartmanda meydana gelen zehirlenme olayına ilişkin soruşturma kapsamında 2 kişinin gözaltına alındığını bildirdi.

Altınok, "Şu an polisimiz gerekli incelemeleri yapıyor, olay yeri inceleme ekibi eve girecek. Alınan raporlara göre Cumhuriyet savcılığımız da gereğini yapacaktır. 2 gözaltı var şu anda." ifadelerini kullandı.

Vatandaşlardan birinin durumu ağır

Zehirlenme sonucu 2 vatandaşın hayatını kaybettiğini, biri ağır olmak üzere 5 vatandaşın tedavisinin sürdüğünü söyleyen Şahin, “Maalesef Keçiören'de bir apartmanda ilk değerlendirmelere göre böcek ilaçlamasından kaynaklandığı şeklinde bana da bilgiler geldi. Maalesef 2 vatandaşımız öldü, 1'i ağır 5 vatandaşımız da şu anda tedavi altında." dedi.

Bana gelen bilgiler: Hepsi Türk vatandaşı

"İnşallah onlar sağ salim aramıza dönerler ama şunu ifade edeyim şu anda orada bütün ekiplerimiz çalışıyorlar" diyen Vali Şahin, "Savcılarımızın talimatları ve kontrolleri dahilinde incelemeler, araştırmalar devam ediyor. Kesin sebep onlar bu teknik adli çalışmaları bitirdikten sonra netleşecektir. Allah'tan rahmet diliyorum. Bana gelen bilgiler Türk vatandaşı.”

Apartman yöneticisi konuştu

Zehirlenme olayının yaşandığı apartmanda yönetici olan Songül Alkan, apartmanda geçtiğimiz günden bu yana koku olduğunu belirterek, “Çatı katını açtım, bahçeleri dolandım anlamadım. Tarım ilacı sıkmış komşular, bana söylemeden kendileri ilaçlatmış ama dünden beri vardı bu koku. Aynı binada oturuyoruz yöneticiyim ben. Bizde herhangi bir sıkıntı yok ama bina komple zehirlendi. Kapıyı kapatmış gitmiş, komşularımı hiç görmedim. Dünden beri kapısını çalıyorum ama açmadı kapıyı. Ama kapısını kağıt bant ile bantlamış. Gaz kaçağı için gelen adam oraya tuttu gaz oradan geliyordu. Polis gelip kapıyı açtı” diye konuştu.

“Çok yazık oldu 10 yaşında kız bugün karne alacaktı”

Vefat eden ailenin üst kat komşusu Aysel Uzun ise, “Evi ilaçlamışlar, binaya haber vermeden gitmişler. Sonra koku binaya yayıldı. Herkes zehirlendi. Karşısındakiler zehirlendi ikisi vefat etmiş. Bir de üstteki komşunun çocuğu zehirlendi. O da hastanede yoğun bakıma almışlar. Biz de rahatsız olduk ben de kafamı tutamadım. Biz bu kokudan kaynaklandığını bilemedik. Sabah olunca kokudan zehirlenildi dediler. Herkes çıktı. Ama çok yazık oldu 10 yaşında kız bugün karne alacaktı. Bugün kızımın evinde kalacağım, binaya girişler kapalı. 4 gün kapalı dediler o yüzden girmeyeceğiz” dedi.