BIST 9.080
DOLAR 32,34
EURO 35,12
ALTIN 2.308,38
HABER /  GÜNCEL

Ankara'da selde boğulan 21 yaşındaki Busenur Doğanay'ın cenazesinde ortaya çıkan dram

ANKARA’da etkili olan sağanak yağışta bir binanın bodrum katında mahsur kalan Busenur Doğanay boğularak öldü. Busenur Doğanay'ın dairesini su bastığı sıralarda annesi ile konuştuğu ve 'boğazıma kadar suyun içindeyim' dediği ortaya çıktı. Busenur'un cenazesi gözyaşları arasında toprağa verildi. Busenur'un yakın bir akrabasının da 11 Haziran'da selde boğulduğu ortaya çıktı.

Abone ol

ANKARA’da dün akşam saatlerinde etkili olan sağanak yağış sonrası birçok ilçede sel meydana geldi. Keçiören ilçesi İncirli Mahallesi’nde bulunan bir binanın bodrum katındaki daireyi sel suları bastı. 21 yaşındaki Busenur Doğanay su basan dairede mahsur kaldı. Ankara Büyükşehir Belediyesi Su Altı Arama Kurtarma dalgıçlarının çalışması sonucu Doğanay’ın cansız bedenine ulaşıldı. Doğanay’ın yakınları sinir krizi geçirdi.

Annesini arayıp 'boğazıma kadar suyun içindeyim' demiş
Akrabası Fatih Soylu, genç kızın babasına ölüm haberini veremediklerini aktararak, "Bodrum katta oturdukları için aniden su basmış, birdenbire gövdesini aşacak seviyeye gelmiş. Annesini aramış 'boğazıma kadar suyun içindeyim' demiş, komşuların da yardım etmesine rağmen açamamışlar kapıyı.

Daire -1'de olduğu için su dolmuş!
Busenur Doğanay’ın cansız bedenine ulaşıldığı Keçiören’deki evine gelen Ankara Valisi Vasip Şahin “Daire eksi 1'de olduğu için oraya tamamen sular dolmuş. Orada hayatını kaybetti vatandaşımız. Buraya ekipler en kısa sürede intikal edip, gerekli çabayı gösterdiler. Ama maalesef üzücü sonuç, bir genç kızımız vefat etti. Mevcut eksi 1'in üzerindeki kota kadar, yani üst katın yarısına kadar su çıkmış. Binanın arka tarafından ani su baskını olmuş. Yardım istediğinde su belli bir seviyeyi geçmiş” ifadelerini kullandı.


Busenur gözyaşları içinde toprağa verildi
Buse Nur Doğanay için bugün öğle namazını müteakip Karşıyaka Mezarlığı’nda bulunan Ahmet Efendi Camii’nde cenaze namazı kılındı. Cenazeye Ankara Valisi Vasip Şahin, Keçiören Belediye Başkanı Turgut Altınok, Doğanay’ın ailesi ve yakınları katıldı. Genç kız, kılınan namazın ardından gözyaşları arasında toprağa verildi.

Busenur Doğanay’ın 11 Haziran'da yaşanan selde Altındağ ilçesinde hayatını kaybeden kişiyle akraba olduğu açıklandı.

BU FOTO GALERİYE BAKIN
Arkas Holding'in sahibi Lucien Arkas kendisinden 42 yaş küçük Merve Sakallı ile evlendi
Foto Galeri Arkas Holding'in sahibi Lucien Arkas kendisinden 42 yaş küçük Merve Sakallı ile evlendi Galeriye Gözat