BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Ankara'da MTA kampüsünde korkutan patlama! Doğal gaz kaynaklı deniliyor MTA'dan açıklama

Ankara'da İnönü Bulvarı MTA Kampüsü yakınında doğalgaz patlaması ihbarı üzerine bölgeye çok sayıda itfaiye ekibi sevk edildi. Güvenlik gereğiyle Eskişehir Yolu trafiğe kapatıldı gaz akışının kesilmesiyle yangın kontrol altına alındı.

Abone ol

Ankara Eskişehir Yolu merkez istikameti Maden Teknik Arama Enstitüsünün yerleşkesinin civarında çok şiddetli bir patlama oldu. Patlama sonucu yangın başladığı ve yolun trafiğe kapatıldığı bildirildi.

Olay, Ankara-Eskişehir yolu üzerinde yer alan Maden Tetkik ve Arama Genel Müdürlüğünün (MTA) bahçesinde meydana geldi. Şiddetli patlama sesiyle irkilen Başkentliler hemen itfaiye ekiplerine haber verdi. Bölgeye çok sayıda itfaiye ekibi sevk edilirken, yaşanan doğal gaz patlamasının ardından çıkan alevlere müdahale edildi.

Faciadan dönüldü

Yangının ana yolun kenarında olması ve hemen yakınında yakıt istasyonu olması sebebiyle faciadan dönüldüğüne dikkat çekildi.

MTA'dan açıklama

MTA'dan yapılan açıklamada, "Kurumumuzun Ankara Eskişehir yolu merkez yerleşkesinde 20.10.2021 tarihinde saat 09.55’te doğal gaz ile çalışan ısı santralinde sebebi henüz bilinmeyen bir nedenle yangın çıkmış, akabinde ise patlama meydana gelmiştir. Olaya anında müdahale edilerek yangın söndürülmüştür. Yaşanan olay, herhangi bir can kaybı ve yaralanma olmadan kontrol altına alınmıştır. Yangın ve patlamaya ilişkin gerekli incelemeler başlatılmıştır" denildi.

İçeriden çekilen görüntüler ise patlamanın şiddetini gözler önüne serdi.

Ankara Valiliği'nden açıklama

Valilikten yapılan açıklamada,"MTA Genel Müdürlüğü yerleşkesindeki doğal gaz iletim hattında oluşan gaz sıkışması nedeniyle meydana gelen patlama sonucu çıkan yangın kontrol altına alınarak söndürülmüştür. Herhangi bir can kaybı ya da yaralı bulunmamaktadır." bilgisi paylaşıldı.

Mansur Yavaş bölgeyi inceledi

Bölgede incelemelerde bulunan Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, gazetecilere, yangının tamamen söndürüldüğünü, olayın nedeninin araştırıldığını söyledi.