BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Ankara'da hırsızlık çetesi çökertildi

Başkentte bir yıl içerisinde 35 hırsızlık olayına karıştıkları belirlenen 9 kişi yakalandı.

Abone ol

Edinilen bilgiye göre, Ankara Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Hırsızlık Büro Amirliliği ekiplerinin yaptığı çalışmalarda bir şebekenin çok sayıda hırsızlık olayına karıştığı tespit edildi.

Hırsızlık Büro Amirliği ekipleri şüphelileri takibe alarak kamera ile görüntüledi. Yapılan tespitlerin ardından Çankaya, Yenimahalle, Altındağ ve Etimesgut ilçelerinde eş zamanlı olarak operasyon düzenlendi. Düzenlenen operasyonda son bir yıl içerisinde 35 ayrı hırsızlık olayına karıştıkları iddia edilen zanlılar S.C, Z.O, S.Ö, D.Y, İ.P, M.C.E, F.G, M.T. ve Y.K. yakalandı. Zanlılarla birlikte çalıntı olduğu tespit edilen çok sayıda ziynet eşyası, laptop, plazma TV, silah, çeşitli elektronik eşya, nakit para ile hırsızlık sırasında kullanılan ekipman da ele geçirildi.

Şebekenin özellikle bayan elamanlarını kullanarak dairelerin boş olup olmadığını belirlediklerini anlaşıldı. Şebekenin kadın üyeleri evlerin zillerini çalarak içerden kimsenin cevap vermemesi durumunda şebekenin diğer üyelerin kapıyı kırarak içeri girdikleri belirlendi. Zanlılar polis sorgularının tamamlanmasın ardından adliyeye sevk edildi.