BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Taksicilerin korsan taksi isyanı

Atatürk Havalimanı Taksiciler Kooperatifi Başkanı Fahrettin Can, korsan taksilere tepki gösterirken verdiği örnekler çok şaşırttı...

Abone ol

Atatürk Havalimanı Taksiciler Kooperatifi Başkanı Fahrettin Can, karakolların sokağında, belediye binalarının önünde korsan taksi durakları olduğu sürece taksicilerin sorunlarının bitmeyeceğini söyledi.

Korsan taksinin, ilk kez ‘Rent a car’ adı altında havalimanında başlayıp yayıldığına işaret eden Can, 40 binin üzerinde korsan taksicinin bastırdıkları broşürlerle İstanbul’da hırsızlık yaptığını söyledi. Fahrettin Can, ilgili bütün makamların korsan sorunundan haberdar olmasına rağmen çözüme yönelik hiçbir mesafe kat edilemediğini savunarak “Korsanlar hâlâ İstanbul’u bir cennet gibi görüyorlar. İstanbul’da bizim üç katımız korsan taksici var. İlk olarak ‘Rent a car’ adıyla Atatürk Havalimanı’nda başlayıp İstanbul’a yayıldı” dedi. Can, her türlü girişime rağmen korsan taksi sorunun çözülememesini de “Karakolların sokağında belediyenin önünde korsan taksi durakları varsa bu iş çözülmez. Demek ki bilerek göz yumuluyor. Eskiden ‘Eskiden bu işi devlet memurları yapıyor’ denirdi. Ama artık işsiz olan herkes alenen bu hırsızlığı yapıyor” yorumunda bulundu.

Ticari taksi plakası alabilmek için ömürlerinin 50 yılını verdiklerini anlatan Can, korsanların 10 bin liraya bir araba alarak plakalarına ortak olduğunu kaydetti.