BIST 10.046
DOLAR 32,47
EURO 34,83
ALTIN 2.422,53
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Arnavutköy'de ilk sokak iftarı gerçekleşti

Arnavutköy Belediyesi'nin, "Arnavutköy Sokak Sokak Ramazan" adıyla başlattığı etkinliklerin ilki dün akşam Bolluca Merkez Çay Bahçesi'nde gerçekleşti.

Abone ol

Geçtiğimiz yıl Taşoluk Yeşil Cami önündeki meydanda 30 gün boyunca her akşam bir etkinlik düzenleyen Arnavutköy Belediyesi, bu yıl vatandaşları mahallelerinde ziyaret ediyor.

Ramazan ayının kardeşliği ve paylaşmayı arttıran ikliminden faydalanmak ve bu sayede vatandaşları bir araya getirmek amacıyla Arnavutköy Sokak Sokak Ramazan sloganıyla başlatılan ramazan etkinliklerinin ilki dün akşam Bolluca Merkez Çay Bahçesi'nde gerçekleşti.

Çay Bahçesi içerisinde hazırlanan iftar sofrasına büyük ilgi gösteren Bollucalılar, oruçlarını açmalarının ardından başlatılan etkinlikle hoşça vakit geçirdiler. Türk Tasavvuf Musikisi eşliğinde yemeklerini yiyen vatandaşlar ardından sahne alan İbiş ile Memiş ve mani söyleyen davulcu ile renkli bir ramazan gecesi yaşama fırsatı buldu.

Her Akşam Bir Mahalledeyiz

İftar programı esnasında söz alan Arnavutköy Belediye Başkanı Haşim Baltacı şunları söyledi; "bu yılki ramazan etkinliklerinde her akşam bir sokakta olmayı, vatandaşlarla kendi mahallelerinde buluşmayı, hasbıhal etmeyi, onların sorunlarını dinlemeyi amaçladık.

Bu amaçla "Arnavutköy Sokak Sokak Ramazan" sloganıyla bir dizi etkinliği başlatmış bulunduk. Umarım bu etkinlikler Ramazan ayında sevginin, kardeşliğin ve paylaşmanın artmasına da vesile olur"
dedi.

Arnavutköy Belediyesi'nin düzenlemiş olduğu sokak iftarları her akşam bir mahalle veya köyde gerçekleşecek. İftar esnasında ve sonrasında da çeşitli etkinlikler de düzenlenecek.