BIST 10.159
DOLAR 32,18
EURO 35,04
ALTIN 2.469,20
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Antalya'da çöp kokusu masaya yatırıldı

Antalya Büyükşehir Belediyesi, kent merkezinde yaşanan ve çöp kamyonlarının su sızıntısından kaynaklanan koku kirliliğini masaya yatırdı.

Abone ol

Kızıllı Katı Atık Toplama Merkezi’ni kullanan belediyelerin temizlik işlerinden sorumlu birim amirleri Atatürk Stadyumu Toplantı Salonu’nda biraraya geldi.

Büyükşehir Belediyesi Temizlik İşleri Şube Müdürü Ali Demir Türkmen, toplantı öncesinde katılımcılara Büyükşehir Belediyesi tarafından çalışmaları yürütülen tıbbi atıkların toplanması yönündeki çalışmaları anlattı. Türkmen, Antalya’da günde 4.5 ton tıbbi, 1800 ton katı atık toplandığını ifade etti.

Çöp toplama kamyonlarının şehir merkezinde oluşturduğu koku kirliliğine de değinen Türkmen, bunun Antalya’da yaşayan vatandaşları ve turistleri rahatsız ettiğini vurguladı. Bu konuda Büyükşehir Belediyesi’ne çok şikayet geldiğini ve ortak tedbir kararları alınması gerektiğini ifade eden Ali Demir Türkmen, “Antalya çok sıcak bir kent. Çöp suyunun cadde ve sokaklara sızması Antalya’ya yakışmıyor. Dünya kenti dediğimiz Antalya’da çevresel olumsuzlukları sıfıra indirecek ortak tedbirler almalıyız. Kızıllı Katı Atık Depolama Alanı’nı kullanan belediye ve kuruluşlar olarak üzerimize düşen görevi hep birlikte yapmalıyız” diye konuştu.

Toplantıda yetkililer, denetimlerin sıklaştırılması ve çözümler konusunda görüş birliğine vardı. Gündemin diğer maddelerinde ise belediye yetkilileri, depolama alanına giriş çıkış yapan araçların hız limitlerine uymaları, çöp kamyonlarının arka kazan haznelerine yığma şeklinde çöp depolaması sonucu yollarda ortaya çıkan kirlilik ile ilgili konuları tartıştı.