BIST 10.159
DOLAR 32,21
EURO 35,08
ALTIN 2.470,96
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Eşek Adasına Alman yardımı

Türkiye'nin tatil gözdesi Çeşme açıklarında bulunan Eşek Adası'na turistler ilgi gösteriyor.

Abone ol

Çiftçiliği bırakan insanların hayvanlarını bu adaya bırakarak gitmesinin ardından adını içinde bulunduğu eşeklerden alan Eşek Adası'na her gün yüzlerce turist geliyor.

Eşeklerin hamilelik dönemlerinden ötürü dışarı salınmaması turistleri üzüyor. Hayvanlara bakıcılık yapan Erdal Adalı, elektriği güneşten suyu da denizden arıtarak yaşam sürdürdüğünü dile getirdi.

15 aydır adada bekçilik yapan Erdal Adalı, Alman bir vakfın buraya her türlü maddi desteği sağladığını belirterek "Her gün yüzlerce turist geliyor adaya. Eşekler hamilelik dönemlerinde oldukları için salamıyoruz. Vakıf yem ve maddi kaynakları tamamen karşılıyor ancak burası Türkiye kara suları. Bu kadar turistin geldiği bu adaya Türkiye'nin de desteği gerekir. Suyumuzu denizden arıtarak sağlıyoruz. 46 tane eşek bulunmakta. Turistler çok ilgi gösteriyor. Burası tam bir doğa harikası bir ada" dedi.

Saint Mary yatı sahibi ve kaptanı Kurmay Erbaş da, adaya yanaşacak bir iskele bile olmadığını belirterek "İki yat kıyıya yanaşınca üçüncü yat beklemek zorunda kalıyor. Buraya derhal bir iskele yapılması gerekiyor. Küçücük bir iskeleye yanaşmaya çalışıyoruz. Bu durum kazalara davetiye çıkarıyor" diye konuştu.

Türkiye'de böyle farklı bir adanın olmasının çok ilgi çekici olduğunu belirten bir turist, şunları söyledi: "Türkiye'de hava çok sıcak. Deniz suyu da sıcak. Oldukça eğlenceli bir ada. Eşekleri görmek çok güzel. Bir köpeğin eşeğin peşinden koştuğunu gördüm. Eşekte onun peşinden koştu sonra. Çok komikti. Çok eğlendik."

Eşek Adası'nda 46 eşek bulunduğu ve günde 1500 turistin geldiği öğrenildi.