BIST 10.634
DOLAR 32,24
EURO 34,96
ALTIN 2.436,84
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Yenice'de 3 bin ton asfalt dökülecek

Yenice Belediyesi mahalle yolarlı bakımında 700 metrelik yola 600 ton asfalt döktü.

Abone ol

Karabük'ün Yenice ilçesi belediyesi merkez mahallenin yol bakımlarından sonra diğer mahalle yollarını asfaltlamaya başladı.

Belediye ekipleri Kırıklar mahallesinin 700 metre uzunluğundaki yola 600 ton asfalt döktü.

Kırıklar Mahallesi'nde, asfalttan önce standardına ve tekniğine uygun altyapı çalışmaları yapılmış, yol güzergahı bordür, tretuvar, atık su altyapı çalışmalarıyla asfalta hazırlanmıştı. Kırıklar Mahallesi'nin ana yolunu otoban gibi yapan belediyenin bu çalışması mahalle halkında takdirle karşılandı.

Diğer yandan Kırıklar Mahallesi'nde daha önce altyapı çalışmaları yapılan 3 sokakta da asfalt yama çalışması yapıldı. Belediye, Merkez Mahallesi İncedere Caddesi ve İlkgelmez ile Yirmibeşler Mahallesi'nde de asfalt yama, bakım ve onarım çalışması yaptı.

3 BİN TON ASFALT DÖKÜLECEK

Yenice Belediyesi, 2010 yılı içinde toplam 3 bin ton asfalt dökmeyi planlıyor. Edinilen bilgilere göre, bu yıl dökülecek asfaltın belediyenin son 10 yıl içinde dökülen asfalt miktarına eşit olduğu belirtildi.

Asfaltlama çalışmalarına Ramazan bayramı sonrasında devam edileceğini bildiren belediye yetkilileri, İsmetpaşa Mahallesi Devlet Hastanesi yolunun da giriş ve çıkışlı olarak sıcak asfaltla kaplanacağını açıkladılar. Bin 100 metre uzunluğundaki bu yolda, asfaltın alt yapı çalışmalarına devam eden belediye, yine aynı güzergahtaki Doruk Sokaktaki parkta da yeniden dizayn ve modernleştirme çalışmalarını da sürdürüyor. İsmetpaşa Mahallesi İbni Sina Sokakta 150 metre boyundaki su hattını 40'lık plastik borularla yenileyen İlçe Belediyesi, Yirmibeşler Mahallesi Çamlık bölgesinde de 60 metre uzunluğunda kanalizasyon çalışması yaptı.