BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  POLİTİKA  /  MHP

AKP-BDP’nin gizli kardeşliği!

MHP'li Yalçın MHP ile BDP'yi aynı kefeye koyan Başbakan'a "AKP-BDP arasında gizli ilişki var" ididasıyla karşılık verdi.

Abone ol

MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın, MHP ile BDP'yi aynı kefeye koyan Başbakan Erdoğan'a "AKP-BDP gizli kardeşliği var" iddiasıyla yanıt verdi.

İki parti arasında örtülü bir kardeşlik olduğunu, ancak "Batıdan gelecek oylar Hayır'a dönüşmesin" diye bunun gizli tutulduğunu ileri süren Yalçın, “Muhtemel olan bir diğer siyasi manevra ise son anda BDP’nin referandumda AKP’yi destekleme kararı almaya hazır olmasıdır” iddiasında bulundu.

Yalçın yaptığı yazılı açıklamada AKP ile BDP arasında Anayasa değişikliği sürecinden bu yana gelen bir ilişki olduğunu ileri sürdü. Yalçın şöyle konuştu:

”Sayın Başbakanın yer yer BDP milletvekillerine karşı eleştirel ve hatta kızgın bir tavır içinde görülmesi AKP-BDP kardeşliğinin olmadığı anlamına gelmemelidir. Geçtiğimiz günlerde Meclis’te yapılan anayasa değişikliklerinde, BDP’nin destek verdiği ve destek vermediği maddeler göz önünde bulundurulduğunda amaç birliği ve müttefikliğin derin anlamı da ortaya çıkmaktadır. Her ne kadar BDP bu anayasa değişikliği paketini desteklemiyoruz dese de “istemem yan cebime koy” düsturuyla hareket etmekte ve AKP’nin elini güçlendirecek siyasi çıkışları yapmaktan da geri durmamaktadır. Nitekim BDP’nin, Anayasa Mahkemesi kararının açıklanmasından sonra ilan ettiği referandumu boykot kararı, aslında AKP’nin siyasetine dolaylı destek vermek anlamına gelmektedir. Yani BDP, referandumda sandığa gitmeyerek AKP’ye örtülü desteğini vermiş olacaktır.”

DEMİRTAŞ'IN İLGİNÇ SÖZLERİ

Yalçın bir iddiası da referandum öncesi BDP desteğinin daha açık hale geleceği yönünde.
Muhtemel olan bir diğer siyasi manevra ise son anda BDP’nin referandumda AKP’yi destekleme kararı almaya hazır olmasıdır” diyen Yalçın bu iddiasını BDP başkanı Demirtaş’ın “Aynı projenin iki tarafı olan iki partinin, birbirinden ayrı kalması da düşünülemez zaten.” sözlerine dayandırdı.

KOALİSYON HABERCİSİ

İki parti arasındaki siyasi hesap ve taleplerin örttüğünü söyleyen Yalçın, “AKP, BDP ile olan ilişkilerini Batı Anadolu’dan gelecek oylarının ‘HAYIR’a dönüşebileceği endişesiyle gizli tutmaktadır. Örtülü ve saklı AKP-BDP işbirliği referandumda olduğu gibi gelecekte muhtemel bir koalisyon ortaklığının da habercisi durumundadır. Bu gelişmeler AKP’nin koltuk değneğinin ve koalisyon ortağının öncelikli olarak CHP, şayet bu mümkün olmazsa BDP olacağını şimdiden göstermektedir” dedi.

Yalçın MHP ile BDP’yi aynı kefeye koyan Başbakan’a da “Açılım süreci ile birlikte akıl dışı alanda siyaset yapmaya başlayan AKP’nin MHP ile BDP’yi aynı kefeye koymaya çalışması, referandumda çıkacak ‘HAYIR’ sonucuyla ilgili korkudan kaynaklanmaktadır” yorumu yaptı.