BIST 10.557
DOLAR 32,19
EURO 35,09
ALTIN 2.425,68
HABER /  DÜNYA

Ambulanslar maskeli polisleri mi taşıdı?

Ankara İl Sağlık Müdürlüğü, Başkent’teki Taksim Gezi Parkı olaylarında 112 Acil yardım ambulansların kapılarının kilitli tutularak hasta nak...

Abone ol

Ankara İl Sağlık Müdürlüğü, Başkent’teki Taksim Gezi Parkı olaylarında 112 Acil yardım ambulansların kapılarının kilitli tutularak hasta nakli yapılmadığı, ambulansların içinde maskeli polislerin bulunduğu ve yaralıları tutukladığı, ambulanslarla gaz veya mühimmat taşındığı iddialarının asılsız olduğunu bildirdi.
Ankara İl Sağlık Müdürlüğü’nden yapılan yazılı açıklamada, bazı görsel yayın organlarında ve sosyal medyada 112 Acil yardım ambulansların kapılarının kilitli tutularak hasta nakli yapılmadığı, ambulansların içinde maskeli polislerin bulunduğu ve yaralıları tutukladığı, ambulanslarla gaz veya mühimmat taşındığı iddialarının yer aldığı kaydedildi. 112 Acil Sağlık ekiplerinin gösterilerin başladığı ilk günden itibaren büyük özveriyle görevlerini yürüttüğü belirtilen açıklamada, "Ekiplerimizle ilgili yapılan bu ve benzeri yayınlar gerçekten uzak ve tamamen asılsız olup kamuoyunun yanılmasına sebep olmaktadır. Bu tür gerçek dışı beyanlar ambulanslarımızın göstericiler tarafından durdurulmasına, içlerinin aranmasına, ekiplerimizin hırpalanmasına, ambulanslarımıza fiziki zarar verilmesine neden olmaktadır. Şu an itibariyle 10 ambulansımız göstericiler tarafından kullanılamaz hale getirilmiştir" denildi.
Bugüne kadar herhangi bir ambulansta tek bir polis, gaz veya mühimmat taşınma hadisesinin olmadığı belirtilen açıklamada, şu ifadeler kullanıldı:
"Bu tür haberler, tek gayesi başka hiçbir amaç gözetmeden sadece ihtiyacı olan kişilere acil yardım ulaştırmak ve hastaneye nakletmek olan ekiplerimizin görevlerini yapmalarını zorlaştırmakta, personelimizin can güvenliğini tehlikeye atmakta ve kişilerin ihtiyacı olan ilk yardımı almalarında gecikmeye sebep olmaktadır. Bu nedenle sorumluluk sahibi olan herkesi bu tür gerçek dışı beyanları vermek veya yayılmasını sağlamaktan uzak kalmaya, tüm vatandaşlarımızı ambulanslarımızın çalışmasını güçleştirmek yerine yardımcı olmaya ve medya organlarını bu tür gerçekdışı haberlerin yayılmasının doğuracağı olumsuz sonuçları bir kez daha düşünmeye davet ediyoruz. Halkın sağlık hizmeti almasına engel olacak sonuçlar doğuracak her türlü asılsız beyanların hukuki takipçisi olacağımız hususunu değerli kamuoyuna saygıyla duyurulur."
(İHA)