BIST 9.530
DOLAR 32,42
EURO 34,78
ALTIN 2.473,45
HABER /  POLİTİKA

'Alternatif finansta yeni ufuklar' toplantısı! Erdoğan'dan son dakika açıklamalar

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul'da katıldığı finans toplantısında son dakika açıklamalar yaptı. Erdoğan, "Finans merkezi projesinin 2020 yılında hayata geçirilmesini bekliyoruz." diye konuştu.

Abone ol

Canlı yayında 'Alternatif finansta yeni ufuklar' programında konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Bugün dünyayı yeni bir ekonomik durgunluk korkusu sarmış durumda." ifadelerini kullandı.

Erdoğan, "Katılım bankacılığı diye bir kavram olmaz. Eğer faizsiz sistem ise şimdi söylüyoruz katılım finans sistemi." şeklinde konuştu.

Erdoğan'ın konuşmasından öne çıkan başlıklar şu şekilde:

Faize dayalı sistem 

-2008'deki küresel finans krizinin kaynağının ABD ve Avrupa olduğu bir gerçektir. Bizim medeniyetimiz ve kültürümüz insanı merkeze alır. İnsan odaklı ve üretimin asli unsur olduğu bir yapının inşasına süratle geçilmesi gerekiyor. Geleceğin dünyasında faize dayalı sistemin yerini yeni bir finansal mimariye bırakacağına inanıyorum.

"Dünyayı ekonomik durgunluk korkusu sardı"

-Gezi olaylarıyla sokakları kaosa sürükleyenler ekonomimizi de hedef alıyordu. 15 Temmuz darbe girişiminin ekonomiyi de merkeze alan bir ihanet olduğunu biliyoruz. Yürüttüğümüz mücadelenin başarısı için güçlü bir ekonomiye ihtiyaç duyduğumuz açıktır. Bugün dünyayı yeni bir ekonomik durgunluk korkusu sarmış durumda. Nasıl siyasi alanda söz sahibiysek aynı şeyi finans alanında da başaracağız.

Finans merkezi projesinin 2020 yılında hayata geçirilmesini bekliyoruz.

Katılım finans sistemi

-Bu dönemde kamu dışındaki bankacılık sistemimiz reel sektöre yeteri kadar destek sağlamadı. Yatırım yapan insanları zor dönemlerinde yalnız bırakmadık. Bankacılık dışı finansal sisteminin büyümesine yönelik adımlar atıyoruz.

Katılım bankacılığı diye bir kavram olmaz. Eğer faizsiz sistem ise şimdi söylüyoruz katılım finans sistemi.

Katılım finans sistemi ile reel sektöre gereken destek verilmeli. Yeni kalkınma planında katılım finansını istediğimiz yere getirme konusunda önemli hedefler koyduk. Katılım finansı, bankacılık sisteminin faiz oranları ile hareket etmemeli.

BU FOTO GALERİYE BAKIN
Antalya Valisi cami imamını yanına alıp 30 milyon yıllık mağaraya gitti! Yaptıkları çok konuşulur
Foto Galeri Antalya Valisi cami imamını yanına alıp 30 milyon yıllık mağaraya gitti! Yaptıkları çok konuşulur Galeriye Gözat