BIST 9.572
DOLAR 32,48
EURO 34,82
ALTIN 2.487,48

Ali Taran Kimdir?

1952 yılında Lüleburgaz Kepirtepe’de doğdu. Bedia Taran ve Selahattin Taran’ın iki oğlundan biridir. Devlet Güzel Sanatlar Akademisi Mimarlık Bölümü’ndeki öğrenimini yarıda bıraktı. 1970 yılında reklamcılığa başladı. Pek çok ajansta (Göreme Reklam, Taran Reklam, Erta Reklam, Tivi Reklam, Delta Ajans, Ajans Ada, Cenajans, Link Ajans, Pars McCann, Birleşik Reklamcılar, Merkez Ajans ve Ali Taran Creative Workshop) metin yazarı ve kreatif direktör olarak çalıştı. İki çocuk babası olan...

1952 yılında Lüleburgaz Kepirtepe’de doğdu. Bedia Taran ve Selahattin Taran’ın iki oğlundan biridir. Devlet Güzel Sanatlar Akademisi Mimarlık Bölümü’ndeki öğrenimini yarıda bıraktı. 1970 yılında reklamcılığa başladı. 

Pek çok ajansta (Göreme Reklam, Taran Reklam, Erta Reklam, Tivi Reklam, Delta Ajans, Ajans Ada, Cenajans, Link Ajans, Pars McCann, Birleşik Reklamcılar, Merkez Ajans ve Ali Taran Creative Workshop) metin yazarı ve kreatif direktör olarak çalıştı. İki çocuk babası olan Taran, seramikçi Selma Taran'dan boşanmasının ardından, Ayşe Özyılmazel ile evlendi. 1 yıl kadar süren bu evliliktede mutluluğu yakalayamayan Ali Taran Nisan 2012'de Özyılmaz'den ayrılmıştır.