BIST 9.717
DOLAR 32,50
EURO 34,93
ALTIN 2.439,64
HABER /  SPOR  /  FENERBAHÇE

Ali Koç'tan Yüksek Divan Toplantısı'nda olay itiraf! Yanıldığımı yaşayarak gördüm

Fenerbahçe BaşkanıAli Koç üyelerin kendisine telekonferans yoluyla sorduğu sorulara cevap vererek gündemdeki durumu değerlendirdi. Koç, "Ben yönetimde görev yaparken başka kulüpten bir yönetici, "Futbol öyle bir şey ki yönetici refleksiyle senden sonrakilerin başarısız olmasını istersin" dedi. Ben de, "Bu sizin camiaya has bir şey, bizim camiada böyle şey olmaz" demiştim. Yanıldığımı yaşayarak gördüm." oldu.

Abone ol

Fenerbahçe Kulübünün Yüksek Divan Kurulu Toplantısı salgın nedeniyle on-line olarak gerçekleştirildi. Sarı-lacivertli kulübün 77 yaşındaki Yüksek Divan Kurulu Başkanı Vefa Küçük, toplantıyı evinden yönetti. Fenerbahçe Kulübü Başkanı Ali Koç ve yönetim kurulu üyeleri ise Ülker Stadı’ndaki 1907 Tribünü’nden toplantıya katıldı. Koç ve yöneticiler, sosyal mesafe kuralına uyarak oturdu.

Toplantı, Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları, kulüp kurucuları, kuruluştan buyana başkanlık ve yöneticilik yapanlardan, sporculardan, kulüp çalışanlarından, Yüksek Divan Kurulu ile kulüp üyelerinden vefat edenler, şehit ordu ve emniyet personeli ile Fetullahçı Terör Örgütü’nün (FETÖ) 15 Temmuz 2016’daki darbe girişiminde hayatını kaybeden şehitler için saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı.

Daha sonra başkan Ali Koç kürsüye çıktı ve açıklamalarda bulundu. 

İşte Ali Koç'un açıklamaları: 

Türk futbolunun içinde bulunduğu kriz, Fenerbahçe de buna dahil, Türkiye'nin demografisine baktığımız zaman altyapıdan sporcu yetiştirmemiz gerekiyor. 14 yabancı sayısı aşağı inince altyapıdan oyuncu gelecek diye bir garanti yok.

Altyapıdaki en büyük sorunlardan bir tanesi iyi hocalar gerekli. Tesisler gerekli. Yabancı sınırlamasına geleceğiz. 14 yabancı sınırını getirince altyapıdan oyuncu yetiştireceğiz diye bir durum yok. Son 10-15 yılda 11 kere değişmiş bir sistemden bahsediyoruz.

TFF'de Fenerbahçe'nin iyi temsil edilmediğine dair bir soru var. Biz seçilmeden önce, seçildikten sonra da TFF'nin kurullarıyla ilgili endişelerimizi, vereceği zararları defalarca dile getirdik. Dile getirmeye devam edeceğiz.

'Altyapıdan oyuncu çıkarma konusunda pek başarılı değildik'

TFF'yle yaşadığımız sorunlar, disiplin kararları ve son dönemde bizimle kişiselleşmiş çekişmelerin fayda sağlamadığı ve F.Bahçe'ye zarar verdiğini görüyoruz. Oyunun kuralları er ya da geç değişecektir. Türk futbolu bundan sonra altyapıdan oyuncu çıkarmak zorunda. Zaman alacak ama zorundayız. Fenerbahçe son 10-15 yılda altyapıdan futbolcu çıkarma konusunda pek başarılı değil.

Ben yönetimde görev yaparken başka kulüpten bir yönetici, "Futbol öyle bir şey ki yönetici refleksiyle senden sonrakilerin başarısız olmasını istersin" dedi. Ben de, "Bu sizin camiaya has bir şey, bizim camiada böyle şey olmaz" demiştim. Yanıldığımı yaşayarak gördüm.

Şartnameye göre yayıncı kuruluşun yeni sezonda 3.1 milyar TL ödemesi gerekirken 1.7 milyar TL'ye kadar düşmek istiyorlar. 

Fenerbahçe'nin A Takımı ile altyapı takımı arasındaki fiziki durum o kadar uzak ki, bir birlik ortamı yakalanamıyor. Arzu ettiğimiz altyapı başarısını yakalamak için tüm takımı bir arada tutmamız gerekiyor. Bunun için arazi işini halletmemiz gerekiyor ve bunda da çalışmalara başladık. Kaynak olarak da bazı iş adamları var bu tesislere adlarının verileceği...

"Umarım bir gün takımın başına geçer'' 

Sahadaki o akıllı ve zeki kişinin kariyer planlamasında da ne kadar akıllı ve zeki olduğunu görüyoruz. Alelacele bir şey yapmıyor, plan program çerçevesinde yapıyor. Alex'in bir gün Fenerbahçe başında olmasını engelleyecek hiçbirşey olmadığını düşünmüyorum. Her efsane iyi hoca olmuyor ama bazıları var ki ikisini birden iyi yapıyor. Umuyorum ki Alex bir gün bu camianın başına geçer ve nice kupalar kazandırır."

"Oyuncularıma kızıyorum"

"Pandemi sonrası önümüze fırsatlar gelmesine rağmen bunu iyi değerlendiremedik. Oyuncularıma kızıyorum." 

.

BU FOTO GALERİYE BAKIN
Fatih Terim istedi 3 eski Aslan yuvaya dönüyor
Foto Galeri Fatih Terim istedi 3 eski Aslan yuvaya dönüyor Galeriye Gözat