BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  SPOR

Alex Fenere hayat verdi

Fenerbahçe, zorlu İnter sınavı öncesi sahasında Ankaraspor'u gole boğdu

Abone ol

F.BAHÇE: 4-2 :ANKARA

Stat: FB Şükrü Saracoğlu
Hakemler: Cüneyt Çakır, Murat Şahin, Alpaslan Dedeş

Fenerbahçe: Volkan Demirel, Roberto Carlos, Yasin, Vederson, Tümer, Aurelio, Önder, Alex, Edu, Semih, Deivid

Ankaraspor: Senecky, Erhan, Tita, Bilal, Özer, Emre, Batak, Calheiros,
Necati, Hürriyet, Adem

MAÇTAN DAKİKALAR
Karşılaşmaya Ankarasporlu futbolcular başladı... İki takıma da başarılar...

 3. dakika. Fenerbahçe maça golle başladı. Sağ kanattan hızlı gelişen atakta Deivid savunmasın arkasına sarkan Alex'e harika bir pas çıkarttı.

Alex, topla buluştuğu anda soğukkanlı bir çalımla kaleci Senecky'i geçerek meşin yuvarlağı boş kaleye bıraktı.

Fener, Alex'in golüyle Ankara karşısında 1-0'lık üstünlüğü erken yakaladı.

6. dakika. Ankaraspor atağında savunmanın arkasına atılan topa Necati hareketlendi. Volkan zamanında çıkarak topu rakibinin önünden yumruklayıp uzaklaştırdı.

 8. dakika. Ankaraspor'da hakeme itiraz eden Hürriyet sarı kart gördü.

9. dakika Ankaraspor sol kanattan etkili geldi.. Bilal'in ara pasına Necati savunmanın arkasında bomboş durumda topla buluşacaktı.. Son anda Edu kritik bir müdahale ile topu kesti.

17. dakika. Fenerbahçe sağ kanattan atak geliştirdi. Alex, Semih topuk pasıya pozisyona sokmak istedi. Ankara savunması son anda ayak koyarak tehlikeyi uzaklaştırdı.

19. dakika. Fenerbahçe 2. gole Aurelio ile çok yaklaştı. Sol kanattan Carlos'un kullandığı köşe atışında ceza sahasının dışından koşarak gelen Aurelio şık bir kafa vuruşu yaptı. Meşin yuvarlak yan direği yalıyarak auta çıktı.

21. dakika. Fenerbahçe sağ kanattan geliştirdiği atakta Ankaraspor kalesinde etkili bir pozisyon yakaladı. Ceza sahasının hemen önünden Önder pozisyonu bulduğu anda çok sert vurdu. Ağlara gitmekte olan meşin yuvarlağı kaleci Senecky harika uzanarak çelmeyi başardı. Boşta kalan topu Ankara savunması uzaklaştırdı.

 26. dakika. Fenerbahçe Semih'in attığı golle farkı 2'ye çıkarttı. Sağdan hızlı gelişen atakta Aureilo kale sahasına etkili bir orta kesti.

Savunmanın arasından iyi yükselen Semih kafayı vurdu. Yerden seken meşin yuvarlak kaleci Senecky'in bakışları arasında direğin dibinden Ankaraspor ağlarına takıldı.

Fenerbahçe Semih'in golüyle Ankaraspor karşısında skoru 2-0 yaptı.

 29. dakika. Ankaraspor atağı sol kanattan gelişti. Necati topla buluştuğu anda Yasin'in sert faulüyle yerde kaldı. Hakem tehlikeli noktadan frikik atışını Ankara'ya verirken Fenerli futbolcuda sarı kart gördü.

Frikik atışını Necati Ateş kullandı. Barajı geçen meşin yuvarlak üst direği yalıyarak auta çıktı. Ankara adına şansız bir an geride kaldı.

32. dakika. Fenerbahçe sol kanattan gelişen atakta 3. gole çok yaklaştı. Tümer'in kale sahasına kestiği topu Semih'in hemen önünden son anda kaleci Senecky tokatlayıp uzaklaştırdı.

33. dakika. Fenerbahçe bir kez daha gole çok yaklaştı. Ankara savunmasından çıkarken top kaybı yaptı. Aureilo, sağ kanattan topu aldığı anda ceza sahasının hemen önünden sert vurdu. Kaleci Senecky köşeye giden topu harika uzanarak çıkartmayı başardı.

36. dakika. Fenerbahçe maçın mutlak hakimi. Sarı-Lacivertli ekip üst üste geliştirdiği etkili ataklarda 3. gole çok yaklaştı. Soldan Carlos ceza sahasına ortasını yaptı. Ön direkte Alex şık bir topuk hareketiyle topu Semih'e bıraktı. Semih arka direkte topa ayak koydu. Golcü futbolcunun dar açıdan yaptığı vuruşta meşin yuvarlak yan ağlara takıldı.

41. dakika. Fenerbahçe'nin Ankaraspor karşısında 2-0'lık üstünlüğü sürüyor. Başkent ekibi ilk yarıda özellikle oyun kurmakta çok zorlandı. Fenerbahçe tempoyu istediği gibi kontrol etti.

43. dakika. Maçta ilk yarı için son dakikalara girildi.

44. dakika. Ankaraspor gole yaklaşan taraf oldu. Sol kanatta topla buluşan Necati ceza sahası önündeki Tita'ya yerden pasını bıraktı. Tita köşeye sert bir şut çıkarttı. Volkan soluna yatarak bu topu karşıladı. Boşta kalan topu Fener savunması uzaklaştırdı.

45. dakika. İlk yarıda hakem uzatma oynatmadı. Fenerbahçe ilk 45 dakikayı Ankaraspor karşısında 2-0 önde kapattı.

MAÇIN İKİNCİ YARISI

İkinci yarıya Fenerbahçe başladı.

 46. dakika. Ankaraspor 2. yarıya Mehmet Yılmaz ile başladı. Kenara alınan isim Bilal oldu.

47. dakika. Ankaraspor atağı sol kanattan gelişti. Tita'nın pasında ceza sahasının dışında topla buluşan Hürriyet çarprazdan çok sert vurdu. Meşin yuvarlak kalenin az farkla üzerinden auta çıktı.

49. dakika. Fenerbahçe 3. gole çok yaklaştı. Sol kanattan süratle rakip ceza sahasına sokulan Carlos yerden sert bir orta kesti. Ankara savunmasının ön direkte ayak koyduğu top altıpas üzerinde Vederson'da kaldı. Bu futbolcunun bomboş pozisyonda yaptığı sert vuruşu farklı şekilde üstten auta çıktı. Fener adına kaçan mutlak bir şans oldu.

55. dakika. Ankaraspor sağ kanattan atak geliştirdi. Necati, ceza sahası içinde hareketlenen Hürriyet'e yerden pasını bıraktı. Bu futbolcudan önce ayak koyan Fener savunması tehlikeyi kornerle uzaklaştırdı. Ankara üst üste kullandığı köşe atışlarından sonuç alamadı.

57. dakika. Ankaraspor orta sahada kaptığı topla hızlı bir atak geliştirdi. Sol kanattan Fener savunmasının arkasına hareketlenen Necati topla buluştuğu anda sert vurdu. Meşin yuvarlak Kaleci Volkan'ın ellerinde kaldı. Ankara gole yaklaşan taraf oldu.

 58. dakika. Ankaraspor Mehmet Yılmaz ile skoru 2-1 yaptı. Sağ kanattan kullanılan taç atışında Özer pasını ceza sahasına hareketlenen Mehmet Yılmaz'a bıraktı. Golcü futbolcu Fener savunmasından topu söktüğü anda yerden sert vurdu.

Yakın direkte köşeye giden topu Volkan uzanmasına rağmen çıkartamadı.

Ankaraspor, hiç beklenmeyene bir anda Mehmet Yılmaz'ın attığı golle Fenerbahçe karşısında farkı bire indirdi. 2-1

 
63. dakika. Fenerbahçe'de Tümer Metin'in yerine Selçuk oyuna dahil oldu.

 64. dakika. Ankaraspor'da Özer oyundan alındı. Ferdi sahaya dahil oldu.

67. dakika. Ankaraspor skoru 2-1 yaptıktan sonra şimdi beraberlik golü için Fenerbahçe kalesine gitme çabasında. Sarı-Lacivertli ekip maçın bu bölümlerinde daha çok kendi yarı sahasında oyunu kabulleniyor.

71. dakika. Ankaraspor atağı sol kanattan tehlikeli gelişti. Fener ceza sahasına kesilen ortada Volkan çıkmadı. Arka direkte Mehmet Yılmaz kafayı vuramadı. Boşta kalan topu savunma uzaklaştırdı.

72. dakika. Fenerbahçe golü yedikten sonra oyunu kendi yarı sahasında kabullendi. Sarı-Lacivertli ekip hızlı ataklarla gol arıyor. Soldan bindiren Carlos sıfırdan ceza sahasına ortasını kesti. Penaltı noktası üzerinde topa Ankara savunması sahip oldu.

 74. dakika Fenerbahçe Alex ile skoru 3-1 yaptı Sol kanattan kullanılan serbest vuruşta Carlos kaleye çarprazdan sert bir şut çıkarttı. Kaleci Senecky'nin güçlükle çeldiği topu altıpas içinde Alex'in önünde kaldı. Alex topu boş kaleye bıraktı.

Fenerbahçe zorlandığı dakikalarda Alex'in golüyle skoru 3-1 yaptı.

 76. dakika Fenerbahçe Alex ile maçı 4-1 yaptı. Sarı-Lacivertli ekipte Vederson kaleci Senecky'in ilerde olduğu pozisyonda uzaklardan aşırtma bir şut çıkarttı. Senecky'in çeldiği topu Semih takip etti. Bu futbolcunun sert şutu yan direkten geri döndü. Alex pozisyonun devamında topu Ankaraspor ağlarına bıraktı.

Fenerbahçe, Alex'in şık golüyle Ankaraspor karşısında skoru bir anda 4-1 yaptı.

 77. dakika .Fenerbahçe 2 oyuncu değişikliği birden yaptı. Semih ve Aurelio kenara alındı. Kemal ve Colin Kazım oyuna dahil olan isimler.

79. dakika. Fenerbahçe Alex ile 5. gole çok yaklaştı. Ankara savunmasının arkasına atılan topu Semih takip etti. Senecky çıkarak rakibinin ayaklarından meşin yuvarlağı aldı. Ankaraspor'un kalecisi topu arkadaşına kazandırmak isterken Alex'e gol pası verdi. Alex ceza sahasının dışından plase bir vuruşla boş kaleye topu gönderdi. Havada falso alan meşin yuvarlak direğin dibinden auta çıktı.

 83. dakika Ankaraspor Mehmet Yılmaz ile 2. golü buldu. Ankaraspor atağında sağ kanatta topu kontrol eden Tita, arka direğe hareketlenen Mehmet Yılmaz'a ortasını kesti. Golcü futbolcu kafa ile meşin yuvarlağı Volkan'ın çıkartamayacağı noktaya bıraktı.

Ankaraspor M.Yılmaz'ın golüyle farkı 2'ye indirdi. 4-2

 85. dakika. Fenerbahçe'de rakibine arkadan sert giren Alex sarı kart gördü.

 86. dakika. Ankaraspor'da Emre, Carlos'a yaptığı sert faul sonrası sarı kartı gören isim oldu.

88. dakika. Fenerbahçe kaleyi karşıdan gören bir noktadan Vederson ile fririk atışı kullandı. Brezilyalı futbolcunun sert şutunda baraja çarpan top kornere çıktı.

90. dakika. Maçta normal süre sona erdi. Hakem uzatmaları 3 dakika olarak işaret etti.

Uzatmalar oynanırken Necati birden yere yığıldı kaldı. Bu oyuncu tedavi için saha kenarına alındı.

Uzatmalarda gol olmadı. Fenerbahçe, Alex'in show yaptığı gecede Ankaraspor'u 4-2 mağlup ederek 3 puanın sahibi oldu.