BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  POLİTİKA

Kamer Genç rekora koşuyor

Genç, Meclis'te en fazla konuşan, en fazla söz isteyen vekil olma yolunda ilerliyor...

Abone ol Bağımsız Tunceli Milletvekili Kamer Genç, yeni yasama yılı çalışmalarının başladığı 1 Ekim gününden bu yana Genel Kurul’da hem en fazla konuşma yapan hem en fazla söz isteyen hem de en devamlı milletvekili olma rekorlarını kırmaya doğru ilerliyor.

Genel Kurulu yöneten TBMM Başkanvekillerinin "korkulu rüyası" haline gelen Genç, İçtüzük bilgisiyle hemen hemen her konuda konuşma fırsatı yaratmanın yolunu bulması nedeniyle de yönetilmesi en zor milletvekili haline geldi. Genç, konuşmalarıyla milletvekillerinin hem kızmasına hem gülmesine neden oluyor.

KOVULDU AMA İÇTÜZÜK’E AYKIRI DİYE ÇIKMADI

Bu yasama döneminde ilk kez TBMM Başkanvekilliği görevini üstlenen AKP Şanlıurfa Milletvekili Cenap Gülpınar’ın, Genç’le tartışması ise, Gülpınar’ın Genç’i Genel Kurul’dan kovmasına yol açtı.

Nükleer Santral ile ilgili tasarının görüşülmesi sırasında Genç, “Bu görüşme İçtüzüğe aykırı” diyerek itiraz etti. Gülpınar ise, Genç'e sinirlenerek “İçtüzüğü hep siz ihlal ediyorsunuz. İçtüzüğün bana verdiği yetkiyle sizi dışarı çıkarıp atarım. Sizi ikaz ediyorum son defa söylüyorum” dedi. Ancak Genç Gülpınar’ın tüm uyarılarına rağmen Genel Kurul’dan ayrılmadı.

Genç, bir milletvekilinin Genel Kurul’dan dışarı çıkarılabilmesi için İçtüzük’e göre üç kez uyarıda bulunulması ve sonunda bu kararın oylanması gerektiğini belirterek dışarıya çıkmayı reddetti. Bunun üzerine Gülpınar, birleşime 10 dakika ara vermek zorunda kaldı.

AKP’LİLERDE GENÇ’İN DEVAM BASKISI

Bağımsız milletvekili olması nedeniyle hiçbir zorunluluğu olmamasına rağmen Genel Kurul çalışmalarına gece yarılarına kadar aralıksız katılan Genç’in, sık sık karar yeter sayısı istemesi AKP milletvekillerini Genel Kurul’a devam etmeye zorluyor.

Genç’in yine karar yeter sayısı isteyeceği korkusu, AKP milletvekillerinin Genel Kurul’a devamında, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan kadar etkili etkili olmaya başladı.

GENÇ İLE ÇALIŞMA TALİHSİZLİĞİ?

Kamer Genç, bazı konuşmalarında çok ağır ifadeler kullanması nedeniyle de milletvekillerinin tepkisini çekti. Çoğunlukla “Cumhurbaşkanı” ve “Başbakan” ifadelerini kullanayan Genç, bu nedenle eski TBMM Başkanı ve AKP Manisa Milletvekili Bülent Arınç tarafından da sert bir şekilde eleştirildi.

Arınç, Genç için, ”Her vesileyle kürsüye çıkmakta, Danışma Kurulu önerisiyle ilgili-ilgisiz, gündemle ilgili-ilgisiz pek çok şeyler söylemekte, Genel Kurul'un çalışma ahengini bozmakta ve maalesef, üzücü tartışmalara yol açmaktadır” dedi.

Arınç, Genç için ayrıca “Kendisiyle çalışma talihsizliğine uğradım. O beni sevmez ben de onu sevmem” dedi.

İNTİHAR RESTİ BİLE ÇEKTİ

Genç, Ekim referandumu konusunda AKP’lilerle tartışırken, intihar resti çekerek, “Gül’ün Cumhurbaşkanlığını alıyor muyum, almıyor muyum, halk beni seçmezse ben intihar ederim, halk beni seçerse siz intihar etmiş olursunuz” demişti.

Genç bir seferinde de AKP’lilerin kendisine “Korkma” diye seslenmeleri üzerine, ”Korkmak mı? Benim korkum size yeter. (AKP sıralarından gülüşmeler) Ben Dersimliyim, ben korkmam, tamam mı?” sözleriyle karşılık verdi.