BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  POLİTİKA

DTP: Erdoğan bozuk plak gibi

DTP'li Demirtaş, Erdoğan'ın partisine yönelik eleştirilerine sert yanıt verdi;

Abone ol

DTP Grup Başkanvekili Selahattin Demirtaş, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın partisine yönelik eleştirilerine sert yanıt verdi.

Başbakan Erdoğan’ın DTP’yi karalama kampanyası içinde olduğunu savunan Demirtaş, şunları söyledi:
     
"Başbakan takılmış bozuk plak gibi hep aynı şeyleri söylüyor. Başbakan DTP’yi karalama kampanyası içinde. Başbakan kalksın açıklasın planını. ABD’nin, Barzani’nin bildiği planı Türk halkının da bilmeye hakkı var. Başbakan’ın varsa bir projesi halka açıklasın. Ancak Başbakan’ın tek projesi DTP’ye saldırmak. DTP en az AKP kadar anayasal faaliyet içinde. Hangi partinin mağduriyet edebiyatı yaptığı ise son seçimlerde ortaya çıktı. Başbakan bizi suçlayarak ironi yapıyor. Başbakanın tek projesi DTP’ye saldırmak."
     
BİR ELEŞTİRİ DE YÜKSEK’TEN

DTP Genel Başkan Yardımcısı Kamuran Yüksek de Başbakan Erdoğan’ın konuşmasını eleştirdi. Yüksek, şöyle konuştu:
     
"AKP kendini demokrasi havarileri gibi topluma şirin göstermeye çalışmasın. Asıl AKP demokrasiyi katleden yaklaşım içinde. Sanki farklı bir örgütle muhatap oluyor gibi demokrasiden yana tercih koyun yaklaşımı incitici. Biz zaten demokrasiden yanayız. Biz Türkiye’nin bir gerçeğiyiz. Partimiz var, parti programımız var, belediyelerimiz var. Ancak kapatma davaları, milletvekillerimize karşı linç kampanyaları yürütülüyor. Bir manüpülasyon söz konusu. Yüksek, Yargıtay’ın DTP’ye kapatma davası açmasıyla ilgili olarak da, "Bu davayı başlatan Başbakandır. Yaptığı konuşmalarla bu davanın açılmasına yol açmıştır" dedi.