BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  GÜNCEL

Komutanım değil ağabeyimdi

Dağlıca saldırısından yaralı kurtuldu. Terhis oldu. Önce komtanına koştu...

Abone ol Dağlıca baskınından yaralı kurtulan er Yaşar Kıymaz terhis olur olmaz önce ‘ağabeyim’ dediği komutanının mezarına koştu. Gözleri dolan Kıymaz ‘Son sözü sevdiğim anam, yarim oldu’ dedi. 

Hakkari'nin Yüksekova ilçesi Dağlıca bölgesinde 12 askeremizin şehit düştüğü çatışmadan yaralı olarak kurtulan Uşaklı gazi er Yaşar Kıymaz, tedavisinin tamamlanmasının ardından önceki gün terhis olarak memleketine döndü.

ÖNCE GELECEĞİNİN SÖYLEMİŞTİ, GELDİ DE
Kıymaz, evine gitmeden önce, ağabeyim dediği ve kollarında şehit düşen hemşehrisi Asteğmen Mehmet Bozkuş’un mezarını ziyaret etti. Komutanına tekmil veren Yaşar Kıymaz, ‘İkimiz kardeş gibiydik. İkimizde Uşaklı olduğumuz için gurbette memleketten konuşup dertleşirdik. Çatışma günü terhisimize ne kadar kaldığını saymıştık. Benim 27 onun 22 günü vardı. Önce geleceğini söylemişti, geldi de’ dedi.

KEŞKE ŞEHİT OLSAYDIM DA GÖRMESEYDİM
Saldırıdan kurtulduğuna sevinemedeğini belirten Kıymaz, ‘Orada şehit olanların hepsi bizim kardeşimizdi. Afyonlu Yavuz, Selçuk Uzman Çavuş benimle aynı bölükteydi. Gözlerimin önünde can verdiler. Keşke ben de şehit olsaydım da onların şehit olduğunu görmeseydim’ diye konuştu. Kıymaz, kaçırılan askerleri ise tanımadığını söyledi.

DÜĞÜN PARASI BİRİKTİRİYORDU
21 Ekim’deki hain saldırıda şehit düşen Asteğmen Bozkuş, düğünü babasına yük olmasın diye askerliğini yedek subay olarak yapıyordu.