BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  POLİTİKA

Erdoğan muhalefete seslendi

Erdoğan önce terör örgütüne meydan okudu. Sonra da muhalefete yüklendi;

Abone ol

AK Parti milletvekilleri, önceki gün Erdoğan başkanlığında 3 günlük kampa girdi. Erdoğan, önceki gece basına kapalı yapılan AKP MKYK toplantısında, terör örgütüne meydan okuyarak, "75 Kürt vekilim var. Bölge halkı benimle birlikte ve beraber. Yürüttüğümüz mücadeleden sonuç alacağız. Terör örgütü Kürtleri temsil etmiyor" dedi.

Erdoğan, dünkü açılış konuşmasında da, muhalefete şöyle yüklendi:

TERÖR ÖRGÜTÜ HER TARAFTAN KUŞATILDI: Bugüne kadar ne yazık ki dost ve müttefikleri tarafından bile yalnız bırakılan Türkiye, terörle mücadelesinde dünyadan ilk kez bu kadar güçlü bir destek bulmaya başlamıştır. Terör örgütü her taraftan kuşatılmış durumdadır.

DEMOKRASİYİ, ÖZGÜRLÜĞÜ YAŞATALIM: Sonuca gitmek için çok önemli bir fırsat yakalamış bulunuyoruz. Süreci doğru şekilde kullanmaya devam etmemiz için toplumsal psikolojinin iyi yönetilmesi büyük önem taşıyor.

Terörle mücadelede nihai sonucu temin etmek için çoğulcu demokrasiyi yaşatalım, özgürlük ortamını güçlendirelim, diyorum. Bundan rahatsız olanlar var.

Terör baskı ortamını sever, çünkü ondan beslenir. Hamaset edebiyatıyla Türkiye'yi bir baskı ortamı sürüklemeye çok hevesli görünenler, bunun sonuçlarını iyi düşünmelidirler. Türlü tahrik ve ithamlarla hükümetimizi mahrem tutulması gereken bazı konuları kamuoyu önünde tartışmaya zorlayanlar sadece terör örgütünün ekmeğine yağ sürdüğünü görmelidir.
Muhalefet partilerine sesleniyorum; Ateşle oynamayın, bu mesele siyasi istismara gelmez. İç çatışmadan söz ediyorlar.

MENFİ MİLLİYETÇİLİĞİ SÜRDÜRMEYİN: Sokakları tahrik ettiğinizin farkında mısınız? Hükümete kötülük yapayım, oy devşireyim derken millete memlekete nasıl bir fenalık yaptığınızın farkında değil misiniz? Amacınız bu olmasa da Türkiye'ye yapacağınız kötülük menfi milliyetçilik söylemini sürdürmektir. Bölücü örgütün istediği beraberliğimizi bozmaktır.
Kimse AKP'yi terör örgütü ve uzantılarıyla gizli ittifak içinde gösteremez. Elimizdeki bütün kartları açmamızı istiyorsunuz, Allah aşkına siz kimden yanasınız?

MUHALEFETİ ANLAMIYORUM: Terör örgütünü anlıyorum, onlar bölücülüklerinin gereğini yapıyor, peki ama siz bize niye saldırıyorsunuz, siz niye rahatsız oluyorsunuz, onu anlamakta zorlanıyoruz. Teröre karşı mücadelede aynı safta bulaşamayacaksak daha nerede, ne zaman, hangi çizgide buluşacağız?