BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  GÜNCEL  /  EĞİTİM

10 bin öğretmen atanacak

Atanmayı bekleyen öğretmenelere müjdeli haber. Bakan Çelik müjdeyi verdi;

Abone ol

24 Kasım Öğretmenler Günü dün tüm yurtta düzenlenen törenlerle kutlanırken eğitimlerini tamamlayan ancak hala atanamayan öğretmenlere müjdeli haber Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik’ten geldi. Çelik, 18 Aralık’ta 10 bin sözleşmeli öğretmen atamasının yapılacağını söyledi.

‘En büyük sermaye bilgi’

MEB Şura Salonu’nda düzenlenen etkinlikte konuşan Çelik, Türkiye’deki 630 bin öğretmen ile emekli ve hayatta olmayan öğretmenlerin, öğretmenler gününü kutladı. 21. Yüzyılın bilgi çağı olduğunu ve en büyük sermayesi bilgi olan öğretmenlerin bu çağda her zamankinden daha fazla önem arz ettiklerini belirten Çelik, “Eğer ülkemizin geleceği parlak olacaksa bu bilginin paylaşılması, bilginin üretilmesiyle mümkün olacaktır. Büyük Atatürk, Cumhuriyetimizi gençlerimize emanet etmiştir. Ancak çocuklarımızı ve gençlerimizi de vicdanı hür, irfanı hür, fikri hür nesiller yetiştirmek üzere de biz öğretmenlere, öğretmen camiasına emanet etmiştir” diye konuştu. Çelik, “Öğretmenler şartlar ne kadar kötü olursa olsun ümitsizliğin filizlendiği yerde, ümit oldukları sürece, o zaman onlar gerçek anlamda eğitimcidir. Türkiye’nin istikbal davasının en büyük neferleridir” dedi.

‘Mevcut 640 bin olacak’

Bakan Çelik, “Öğretmenlik mesleğinin saygınlığının azaldığı” yönündeki iddialara inanmadığını, mesleğin saygınlığının devam ettiğini belirterek, “Bizim için öğretmenlik hiçbir zaman sıradan bir meslek değildir. Bütün sıraların önünde olan bir meslektir” dedi. Türkiye genelinde 630 bin öğretmen bulunduğunu anımsatan Çelik, “18 Aralık tarihinde 10 bin öğretmen ataması daha yapacağız ve 2007 yılı içerisinde öğretmen mevcudu 640 bin olacak” diye konuştu.