BIST 9.723
DOLAR 32,53
EURO 34,80
ALTIN 2.425,83
HABER /  SPOR

Alanyasporlu futbolcuları taşıyan minibüs devrildi Josef Sural hayatını kaybetti

Anadolu Ajansı
Anadolu Ajansı

Kayseri deplasmanından dönen Alanyasporlu futbolcuları taşıyan özel minibüsün devrilmesi sonucu biri ağır 7 futbolcu yaralandı. Yoğun bakımda olan Çek futbolcu Josef Sural'ın hayatını kaybettiği belirlendi.

Abone ol

Spor Toto Süper Lig'de dün oynanan ve Kayserispor ile 1-1 berabere kalan Alanyaspor kafilesinden Caulker, Dlajma, Baiano, Cisse, Welinton, Sackey ve Sural birlikte Alanya'ya dönmek için vip minibüs kiraladı.

Kayseri'den yola çıkan minibüs, Antalya-Alanya kara yolunda, şehir merkezine 5 kilometre kala Dinek mevkisinde yoldan çıkarak devrildi. 

Josef Sural kurtarılamadı
Kazada yaralanan 7 futbolcu, ambulanslarla Alanya'daki özel bir hastaneye kaldırıldı. 7 futbolcudan 6'sı taburcu edildi. Ameliyattan çıkan Çek futbolcu Josef Sural'ın yoğun bakımda tedavisi devam ederken tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı.

Alanyaspor'dan açıklama
Sural'ın hayatını kaybetmesi üzerine Alanyaspor'un resmi sosyal medya hesaplarından açıklama yapıldı. Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Kayseri deplasmanı dönüşü 7 futbolcumuzu taşıyan özel minibüsün yaptığı kazada ağır yaralanan Çek futbolcumuz Josef Sural Alanya Özel Anadolu Hastanesi’nde yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Başımız sağolsun."

TFF'den yapılan açıklamada "Josef Sural'ın vefatı nedeniyle derin üzüntümüzü belirtir; ailesi, Aytemiz Alanyaspor camiası ile tüm sevenlerine başsağlığı ve sabır dileriz." ifadelerine yer verildi.

Sparta Prag'dan başsağlığı mesajı
Josef Dural'ın eski kulübü Sparta Prag ise yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi; "Eski kaptanımız ve arkadaşımız Josef Sural'ın ölüm haberini derin bir üzüntüyle öğrendik. Ailesine başsağlığı diliyoruz. Sury, asla unutulmayacaksın! Huzur içinde yat."



Soruşturma başlatıldı
Minibüsün şoförü gözaltına alınırken, kazayla ilgili soruşturma başlatıldı. Alanyasporlu yöneticiler ve Başkan Hasan Çavuşoğlu, kazayı haber alır almaz hastaneye geldi. 

Kendi imkanlarıyla dönüş yapmışlar
Alanyaspor'un maç kadrosundaki diğer futbolcular, yöneticiler ve görevlilerden bazılarının Alanyaspor otobüsü ile diğerlerinin de kendi imkanlarıyla dönüş yaptıkları bildirildi.

Çavuşoğlu: Evladımızı kaybettik
Alanyaspor Başkanı Hasan Çavuşoğlu, Josef Sural'ın ölüm haberi sonrası açıklamalarda bulundu. Çavuşoğlu'nun sözleri şöyle;

''Araçta iki şoför olmasına rağmen ikisi de uyumuş. Evladımızı kaybettik, çok üzgünüz. Diğer futbolcularımızın sağlık durumu iyi. Josef ameliyata alındı fakat 1 saat sonra kaybettik. Kafa travması geçirdi. Vücudunun birçok yerinde kırık var. Maalesef kurtarılamadı. Diğer yaralılarda ufak tefek sıyrıklar var. MR'ları çekildi, doktorlar takip ediliyor.''

Çavuşoğlu: Şoför uyuyakalmış
Kaza hakkında gazetecilere açıklama yapan Aytemiz Alanyaspor Başkanı Hasan Çavuşoğlu, "Kayseri maçından sonra önümüzdeki hafta maçının pazartesi günü olması dolayısıyla maçtan önce futbolcularımıza ve teknik heyete 2 gün izin verilmişti. 7 futbolcumuz özel araç kiralamış. Alanya'dan giden özel araçtı. Onunla dönerken şehrin hemen girişinde maalesef araçta iki şoför olmasına rağmen ikisinin uyuması sonucu kaza meydana geldi" dedi.

28 yaşındaki Josef Sural, ara transfer döneminde Alanyaspor'a imza atmıştı. Profesyonel futbol yaşamına 2008 yılında Zbrojovka Brno takımında başlayan Josef Sural, Slovan Liberec ve Sparta Prag takımlarında forma giymişti.

BU FOTO GALERİYE BAKIN
Kazada ölen Alanyasporlu Josef Sural'ın eşi böyle geldi kahreden detay
Foto Galeri Kazada ölen Alanyasporlu Josef Sural'ın eşi böyle geldi kahreden detay Galeriye Gözat