BIST 9.080
DOLAR 32,31
EURO 35,08
ALTIN 2.308,19
HABER /  SAĞLIK

Akdeniz Üniversitesi rektöründen 'Omicron' uyarısı! 'Covid-19 yoğun bakımlarımız dolu'

Akdeniz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Özlenen Özkan'dan "Omicron varyantı" uyarısı geldi. Özkan, "Covid-19 yoğun bakımlarımız dolu. Aşısız hastaları, yoğun bakımlarda tedavi etmek durumunda kalıyoruz. Aşı hala tek silahımız, lütfen dozlarınızı tamamlayın" dedi.

Abone ol

Akdeniz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Özlenen Özkan, yeni tip koronavirüsün (Covid-19) Omicron varyantının daha bulaşıcı olduğunu belirterek, herkesi aşı olmaya çağırdı. Covid-19'un tedavisine yönelik ilaçların piyasaya çıktığını ancak ilaçların hasta olduktan sonra tedavi amaçlı kullanılabildiğini belirten Özlenen Özkan şunları söyledi:

Aşı hala tek silahımız, lütfen dozlarınızı tamamlayın

"Covid-19 yoğun bakımlarımız dolu. Aşısız hastaları, yoğun bakımlarda tedavi etmek durumunda kalıyoruz. Aşı hala tek silahımız, lütfen dozlarınızı tamamlayın. Koronavirüs ilaçlarına güvenmek yerine hiç hasta olmamak daha önemli. Bunun için aşı hala çok kıymetli, lütfen tüm aşınızı yaptırın. İnşallah hepimiz aşı olduktan sonra muhtemelen daha hafif seyredecek şekilde koronavirüs enfeksiyonu geçirip, ondan sonra tüm dünya rahatlayacak diye düşünüyorum."

2022 için biraz daha umutluyum

Kovid-19'un Omicron varyantının daha bulaşıcı olduğuna dikkati çeken Özkan, "Bu sanki bize bir miktar ümit veriyor. Virüsün daha iyimser bir yöne evrildiği sonucunu çıkartabiliyoruz. Ama bunu konuşmak için çok erken çünkü mutasyonlar sürekli var. Tüm ülkeler aşı olursa bunu başarabiliriz. 2022 için biraz daha umutluyum." diye konuştu.