BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  GÜNCEL

Akademik işbirliği

İstanbul Üniversitesi ile Çin'in Zhe Jiang Üniversitesi arasında akademik işbirliği protokolü imzalandı.

Abone ol

Üniversitenin Beyazıt Yerleşkesi'ndeki Rektörlük Binası'nda gerçekleştirilen imza töreninde konuşan İÜ Rektörü Prof. Dr. Mesut Parlak, Çin ile Türkiye arasında tarihten gelen bağlar bulunduğunu söyledi.

Parlak, akademik işbirliği protokolünün, Türkiye ve Çin Halk Cumhuriyeti arasındaki toplumsal yakınlaşmayı daha ileri düzeye taşıyacağını dile etirerek, protokol çerçevesinde öğrenci ve akademisyen değişimi yapılacağını bildirdi.

Zhe Jiang Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Pan Yunhe de, üniversitenin bulunduğu Hangzhou şehrinin İstanbul ile benzerlikler taşıdığını belirterek, bu kentin, Çin eski hanedanının başkenti olduğunu söyledi.

Prof. Dr. Pan Yunhe, tarihi İpek Yolu'nun da Hangzhou'dan başladığını ve İstanbul'da sona erdiğini kaydederek, iki ülke arasındaki tarihsel ilişkilere dikkat çekti.

Protokolün eğitim, kültür ve teknoloji alanlarındaki işbirliğini derinleştireceğini de ifade eden Pan Yunhe, protokolün sadece öğrenci ve akademisyen değişimiyle kalmaması gerektiğini, 2 ülke işadamlarını da kapsamasını istediklerini söyledi.

Konuşmaların ardından iki üniversite arasındaki akademik işbirliği protokolü Prof. Dr. Mesut Parlak ve Prof. Dr. Pan Yunhe tarafından imzalandı.

Prof. Dr. Parlak, konuk rektöre üniversitenin rozetini taktı ve İstanbul Üniversitesi'nin Beyazıt Yerleşkesi'nin girişindeki tarihi kapının maketini hediye etti.