BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  GÜNCEL

İmama intihar mesaisi

Bakanlık, ''İntiharı Önleme Projesi'' kapsamında Adana'daki polis ve imamları eğitimden geçiriyor.

Abone ol

Sağlık Bakanlığı'nın başlattığı ''İntiharı Önleme Projesi'' kapsamında, Adana'daki polis, imam ve
öğretmenlerin eğitimden geçirildiği bildirildi. Sağlık Müdürü Dr. Çağlar Çatak, yaptığı yazılı açıklamada, ''İntiharı Önleme Projesi'' kapsamındaki, İntihar Girişimlerine Psikososyal Destek ve Krize Müdahale Programı ile ilgili öncelikli olarak sağlık çalışanlarının eğitimden geçirildiğini belirtti.

Çatak, Adana Hekimevi'nde düzenlenen toplantılarda, merkez ve ilçelerde görev yapan emniyet personeli, rehber öğretmenler, din görevlileri, ambulans servisinde görev yapan hekimler ve acil servis hemşirelerine ayrı seanslarda birer günlük eğitim verildiğini ifade etti.
Eğitim programlarına medya temsilcileri ve cezaevi personelini de dahil edeceklerini belirten Çatak, şunları kaydetti: ''İntihar olguları ile sık karşılaşma ihtimali olan diğer meslek
gruplarından, ilk defa verilen eğitim toplantılarına geniş bir katılım olması, programın başarı ile yürütülmesine son derece büyük fayda sağlayacaktır.''

Adana Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Hastanesi Psikiyatri Uzmanı Dr. Murat Fettahlıoğlu ise teknolojinin ilerlemesi ile birçok hastalıkta ölümlerin azaldığına dikkati çekti. Fettahlıoğlu, son 50 yılda, intiharlarda yüzde 60 oranında artış görüldüğünü, bunun bir halk sağlığı sorunu haline geldiğini kaydetti.