BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  POLİTİKA

AK Partiye Osmanlı tokadı atın

Bahçeli'nin Aydın'da partisinin adaylarını tanıtım toplantısı mitinge dönüştü. Bahçeli, AKP'nin tek alternatifinin MHP olduğunu söyledi.

Abone ol

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin bugün Aydın'da partisinin adaylarını tanıtım toplantısı mitinge dönüştü. İstasyon Meydanı'nda 10 bin kişiye seslenen Bahçeli, AKP'nin tek alternatifinin MHP olduğunu söyledi.

Devlet Bahçeli konuşmasında yerel seçimde halkın ‘Osmanlı tokatı’ atarak AKP iktidarına çekidüzen verdirmesini istedi. Bahçeli, şöyle dedi:

“Türkiye'ye sesleniyorum. Bu mahalli idareler seçimlerinde millet iradesi ile bugünkü AKP yönetimine bir çeki düzen verdirecek, bir siyasi iradeyi ortaya koymanın zamanı geldiği düşüncesindeyiz. Eğer bu seçimlerde AKP kömürle, makarnayla, unla devletin imkanını alıp parti ve belediye üzerinden yoksula vererek, yoksulu aldatmaktadır. Yanlışlık bataklık gibidir, çırpındıkça batarsınız. Ama doğru, temiz bir su gibidir çırpındıkça yukarıya doğru çıkarsınız. Bu bataklıktan AKP'yi de kurtarmak istiyorsanız AKP'ye bir Osmanlı tokadı atmalısınız.”

29 Mart yerel seçiminde AKP'nin belediye başkanlıklarını kaybetmesi gerektiği görüşünü savunan Bahçeli, sözlerini şöyle sürdürdü:

AK PARTİ'NİN ALTERNATİFİ MHP'DİR

“Böylelikle yanlışını görerek kendisine gelmelidir. Ama bu da yetmez. Bu seçimlerde AKP kaybederse yerine geleceğin iktidarını işaret eden bir çıkışın da yapılması lazımdır. Yani AKP'nin alternatifinin millet iradesi ile ortaya konması lazımdır. Onun için bu seçimlerde AKP'ye ecdattan gelen bir Osmanlı tokadını atın da ayağı yerden kesilsin ve iktidarı kaybedeceği korkusuyla kendisine çeki düzen versin. Veya gelecekte iktidardan uzaklaşsın. Yerine kim gelmelidir diyorsanız o zaman hep beraber sesleneceğiz ve diyeceğiz ki AKP'nin alternatifi tektir oda Milliyetçi Hareket'tir.”

Devlet Bahçeli konuşmasının ardından, Aydın Belediye Başkanı adayı Hüseyin Aksu ve ilçe belediye başkan adaylarını tanıttı.

Bahçeli programın sonunda sevgi gösterileri arasında Aydın'dan ayrılarak, Denizli'ye hareket etti.