BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  SPOR

Uygun şampiyonluk havasında

Sivasspor ilk kez Galatasaray'ı yendi. Maç sonrası Bülent Uygun futbolcularını kutladı ve şampiyonluk sözü verdi.

Abone ol

Sivasspor teknik direktörü Bülent Uygun ise bugün çok önemli bir maça çıktıklarını belirterek, şöyle konuştu:

''Turkcell Süper Lig'de dördüncü sezonunu oynayan Sivasspor'un tek yenemediği takım Galatasaray'dı. Bugün futbolcu kardeşlerim inanarak, isteyerek, arzuyla, coşkuyla futbol oynamaya çalıştılar. Bu kadar kötü zemine rağmen futbolun bütün güzelliklerini sahaya yansıttılar. Karşılığında da Galatasaray gibi çok büyük bir takımı yenme başarısı gösterdiler. Onlar inandılar, inanmış oldukları yolda mücadele ettiler ve kazandılar. O yüzden onların hepsinin alnından tek tek öpüyorum.''

Aldıkları galibiyet nedeniyle mutlu olduklarını ifade eden Uygun, ''Bize bir misyon yüklenmişti. Anadolu'dan bir avuç insanın birçok şeyi başarabileceğini göstermemiz gerekiyordu. Nitekim de futbol adına sahada bunu gösterebildik. Biz inanıyoruz, bir şeyleri başarmak isteğindeyiz. Anadolu'dan bir takım şampiyon olacaktır. İnşallah bu da biz oluruz. Bunun da bilincindeyim'' diye konuştu.

Uygun, Galatasaraylı Ümit'in atılmasından sonra oyun planlarını değiştirdiklerini ve ikinci yarı ona göre hamleler yaptıklarını söyledi.

SİVASSPORLU FUTBOLCULAR

Sivassporlu Sezer Badur, Abdurrahman Dereli ve Musa Aydın ise Galatasaray gibi güçlü bir takımdan aldıkları bu galibiyetin mutluluğunu yaşadıklarını söylediler.

Sezer Badur maç içinde Emre ile yaşadığı gerginliğin sorulması üzerine, Emre'den maç içindeki bir pozisyonda yavaş girmesini istediğini, Emre'nin de tepki vererek elini kaldırması üzerine kendisinin de karşılık verdiğini söyledi. Badur, maç sonunda Emre'den özür dilediğini, ancak onun bunu kabul etmediğini ifade etti.