BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  SPOR

Rıdvan Dilmen Lincolne çattı

Galatasaray ağır bir yenilgi aldı. Beklenmedik mağlubiyete Rıdvan Dilmen nasıl değerlendirdi?

Abone ol

İNTERNETHABER-

Rıdva Dilmen Galatasaray'ın yenilgisini yıldız oyuncuların kadro, rakip takımın direncine ve kırmızı kartla birlikte skorun kaçınılmaz olduğunu söyledi.

Usta yorumcu Galatasaray'da otorite boşluğu olduğunu savundu ve Lincoln'ün saha ve hava şartlarından dolayı Sivas'a gitmediğini savundu.


ARDA GERİ ZEKALI MI_

Özellikle Lincoln nerede ne zaman nasıl sakatlandı? Ligi bitiren oyuncu Brezilya'dan sakat geldi. Lincoln'ün hiç gününde geldiğini gördün mü. Arda geri zekalı mı? Lincoln olsam var ya ben hiç bir ülkede top oynamam.

SİVAS'A BİLEREK GİTMEDİ

Türkiye cennet gibi euromu alırım. Delgado ilk senesinde deplasmanlara gitmiyordu. İddia ediyorum Sivas kar buz kıyamet hocayla ilişkileri arkadaş gibi. Olmaz böyle şey. 18 tane final maçın var. Bu tür sıkıntıları var Galatasaray'ın. Yoksa ideal kadrosu ile çıktığı zaman, Galatasaray içeride ve dışarıda tek kale oynayan takım.

SORUN SAHA İÇİNDE DEĞİL SAHA DIŞINDA

Sakatlandığım zaman 4 gün aradan sonra değil 4 hafta aradan sonra oynuyordum. Şimdi ben bekliyorum Salı günü Lincoln Ali Sami Yen'de oynayacak mı? 

Sivas 5 puan önünde ama hiç bir maçta yarım saat tek kale oynadığını görmedim. Galatasaray'ın asıl sorunu saha dışı olduğunu düşünüyorum.

OTORİTE BOŞLUĞU VAR

Galatasaray'da otorite boşluğu olduğunu kesin düşünüyorum tartışmasız. Takımın 3 kaptanı var. Bir tanesi atılıyor. Bir tanesi konuşuyor, üçüncü kaptan Sabri konuşuyor. Ayhan konuşuyor. Sabri 25 yaşında sürekli konuşuyor doğduğu günden beri konuşuyor. Otorite boşluklarında çok kartlar oluşur.

SİVAS İLK YARI KALEYE GİDEMEDİ

Sivas gibi dirençli takımlara karşı 10 kişi kalınca o zaman mağlubiyet kaçınılmaz oluyor. Maçı ikiye bölmek lazım. Sivas ilk yarı kaleye gidemedi. Her iki yarıdaki Sivas arasında dağlar kadar fark var.

İDEAL SAVUNMA OLMAYINCA

4 tane ideal savunmasında oynayan Servet, Hakan Balta, Sabri Meira'dan üçü birden oynamadı. Hakan Balta stoper oynadı ama dengeleri bozuldu.

Sivas ilk yarıda sıfır pozisyonla bitirdi. Aynı Fenerbahçe maçı gibi önce tut sonra vur. Galatasaray ilk yarıda rahat oynadı.

YARATICI OYUNCU EKSİKİĞİ VARDI

Önde yaratıcı oyuncu eksikliği vardı. Lincoln, Baros, Arda ve Kewell'dan ikisi iyi oynayınca kazanıyor, üçü oynayınca fark atıyorlardı, dördü oynayınca muhteşem oynadılar. Skibbe kadro zorunluluğundan dolayı 4-3-1-2 ile oynadı.

SİVAS GERÇEĞİNİ KABUL EDELİM

Rakip takım güçlü bir takım. Sivas gerçeğini kabul edelim. Bir tane stoperleri var Bilica. Kemik gibi adam yerden ama canlı adam. Adamı tahrik ediyor Ümit'i attırdı.

ŞARTLAR GALATASARAY ALEYHİNEYDİ

Bugünkü şartlar normal sonuç. Servet ve Meira yok. İkisi birden yok. Oyun kötü giderken maçı çevirebilecek Lincoln yok. Yine Kewell gibi oyuncun yok. Bunlara bir de on kişi kalırsanız böyle bir sonuç ortaya çıkıyor.