BIST 10.471
DOLAR 32,77
EURO 35,09
ALTIN 2.457,99
HABER /  POLİTİKA

Saadetin Vandaki rakibi kim?

Saadet Partisi (SP) Van'da bazı ilçe ve belde belediye başkanlarını tanıttı. Yönetici Malkoç hükümete yüklendi.

Abone ol

Tanıtım toplantısına katılan SP Genel Başkan Yardımcısı Şeref Malkoç, Van'da rakiplerinin AK Parti değil DTP olduğunu söyledi.

SP, Van'da daha önce Belediye Park ve Bahçeler Müdürlüğü yapan Nevzat İnanç'ı aday göstermişti.

SP Van İl Başkanlığı'nın aday tanıtımı Merkez Kapalı Spor Salonu'nda yapıldı. Toplantı, İstiklal Marşı'nın okunmasından sonra dünyaca ünlü Afgan Hafız Jelil Ahmet Kapoor'un Kuran-ı Kerim tilavetiyle başladı.

Tanıtım toplantısına katılan SP Genel Başkan Yardımcısı Şeref Malkoç, belediyeciliğin kendi işleri olduğunu belirterek, tarihin milattan önce ve milattan sonra ikiye ayrılması gibi belediyelerin de Milli Görüş'ten önce ve Milli Görüş'ten sonra 2 kısmı ayrıldığını söyledi. Malkoç, AK Partili bazı belediyeleri kastederek, "Daha önce bizimle birlikte olan arkadaşların 1994 yılında belediyecilikte destan yazdılar. Şimdi ne oldu. Geçen yaz Ankara ve İstanbul'un suyu tükendi. Şehir aynı şehir. Aynı kadrolar bu işin başındaydı. Milli Görüş döneminde bazı belediyelerin içine 'Rüşvet alanda veren de melundur' sözü asıldı. Bizden sonra gelenlerden bazıları bu sözü kaldırdı. Bazıları ise sözün sonundaki 'melundur' kelimesini 'memnundur' diye okumaya başladılar" dedi.

Bölgede huzur, kardeşlik ve kalkınmanın olması için mücadele verecek kadrolarla yola çıktıklarını dile getiren Malkoç, bu memleketin birliği ve beraberliğinin Çanakkale ruhunda yattığını vurguladı.

Van merkez ve ilçelerde adaylarıyla 29 Mart yerel seçimlere iddialı olduklarını ifade eden Malkoç, Van merkezde rakiplerinin AK Parti değil DTP olduğunu kaydetti.

Malkoç, Belediye başkan adayları Nevzat İnanç'ın bilboard reklamlarının Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik'in baskısı ve il valisinin talimatıyla indirildiğini savundu.

Şeref Malkoç, "Valiye sesleniyorum. Pazartesiye kadar bu işi çözmezseniz hakkınızda yasal işlem başlatacağız. Vali'nin seçim sürecinde nasıl davranması gerektiği bellidir. Başbakan ve vali geçicidir. Ama valilik makamı ebedidir" dedi.

AK Parti Van Belediye Başkan Adayı Nevzat İnanç ise, Milli Görüş belediyeciliğin ayak seslerinin yükselmeye başladığını belirterek, bu sessin bazılarının kulaklarını tırmaladığını kaydetti.

SP'NİN AÇIKLANAN BELEDİYE BAŞKAN ADAYLARI

SP, Van'da Nevzat İnanç ile seçim yarışına girerken, Gürpınar'da daha önce Doğru Yol Partisi saflarında olan bir ay önce AK Parti'den aday adaylık başvurusu yapan Fuat Yaşar Atan'ı aday gösterdi.

SP, Başkale'de Sadi Ertuş, Erciş'te Ercan Eroğlu, Gevaş'ta Cüneyt Görentaş, Gevaş'ın Akdamar Beldesi'nde Ferdi Şeker, Erciş'in Çelebibağı'nda ise AK Parti'den istifa eden Kutbettin Türkmenoğlu, Erciş Kocapınar beldesinde de Mehmet Güney'i aday gösterdi. Diğer ilçe ve beldelerde ise adayların henüz belirlenmediği belirtildi.