BIST 9.525
DOLAR 32,57
EURO 34,73
ALTIN 2.486,63
HABER /  POLİTİKA

AK Parti'nin en büyük gücü CHP!

Başkanlık sistemi tartışmalarına HAS Parti Genel Başkanı Numan Kurtulmuş da katıldı. Kurtulmuş CHP'yi de ağır dille eleştirdi.

Abone ol

HAS Parti Genel Başkanı Numan Kurtulmuşhükümetin yargı reformuna karşı halkı direnişe çağıran CHP'lileri eleştirdi. Kurtulmuş, "AK Parti'nin en büyük gücü, CHP gibi bir anamuhalefet partisi olmasıdır. 8 senedir AKP ve CHP birbirinin değirmenine su taşıyor" dedi.

Kurtulmuş, Türkiye'nin, bugünkü antidemokratik yapısıyla, sözde var olan demokrasisiyle başkanlık sistemine geçemeyeceğini savundu.

Kurtulmuş, Trabzon'da yaptığı konuşmada siyasetin üslubunu eleştirdi. Kurtulmuş, AK Parti ve CHP arasında sürdürülen tartışmaların ''düzeysiz'' olduğunu savunarak, Türkiye siyasetinin bu üslubu kaldırmadığını kaydetti.

Seçim barajıyla ilgili değerlendirmelerde de bulunan Kurtulmuş, ''Sayın Başbakan'a yüzde 10 barajıyla ilgili bir tavsiyem var'' diyerek sözlerini şöyle sürdürdü:

''Yüzde 10 barajlarından Türkiye siyaset tarihinde medet uman, siyasi partilerin tarihlerini okusun. Yüzde 10 barajının arkasına sığınarak iki dönemde iktidar olmuş, bir kere Cumhurbaşkanlığını almış, rahmetli Özal gibi fevkalade karizmatik ve milletin sempati duyduğu bir lidere de sahip olan Anavatan Partisi şimdi nerededir? Sayın Başbakan illa barajlar istiyorsa ve yüzde 10 barajı da yetmiyorsa bu barajları yüzde 10'a değil yüzde 30'lara çıkarın da daha rahat edin.''

BAŞKANLIK SİSTEMİ

Kurtulmuş, yıllardır ileri bir demokrasinin en önde göstergelerinden birinin başkanlık sistemi olduğunu söylediklerini vurgulayarak, şöyle devam etti:

''Ancak Türkiye bugünkü antidemokratik yapısıyla, sözde var olan demokrasisiyle başkanlık sistemine geçemez. Bir tarafta bürokratik oligarşi, Türkiye'de millete rağmen var olan egemen birtakım adacıklar, diğer tarafta Türkiye siyasetinin 12 Eylül rejimince tamamıyla korunan antidemokratik yapısı, tamamıyla diktatörlük üzerine kurulmuş olan, halkı siyaset ve karar mekanizmaları dışında bırakmak üzerine kurulmuş olan 12 Eylülün bu yapısı devam ettiği sürece, Türkiye'de kurulacak olan bir başkanlık sistemi demokrasiyi falan getirmez, tam tersine seçimle iş başına gelen krallıkları gündeme getirir.''

CHP AKP'NİN EKMEĞİNE YAĞ SÜRÜYOR

Kurtulmuş, bir gazetecinin, ''Ana muhalefet partisinin bazı milletvekillerinin, dün akşam da genel başkanın 'gençlerin, iktidarın yönetimini beğenmedikleri takdirde, yargının da yapacağı bir şey yoksa, siyasallaşmışsa onlar da görevlerini yapmak üzere sokağa çıkabilirler' tarzında sözlerini nasıl değerlendiriyorsunuz'' şeklindeki sorusunu şöyle yanıtladı:

''AK Parti'nin en büyük gücü, CHP gibi bir anamuhalefet partisi olmasıdır. 8 senedir AKP ve CHP birbirinin değirmenine su taşıyor. 8 senedir 'Derviş modelini sen mi daha iyi uygulayacaksın, ben mi daha iyi uygulayacağım' diyen CHP'nin tam da böyle bir konjonktürde, mevcut statüko devam etsin diye millete birtakım isyan ya da protesto çağrılarını yapmayı zaten fevkalade antidemokratik bulduğumu ifade etmek isterim. Eğer gerçekten bu memlekette birtakım protestolar yapılacaksa, bu bölge için fındıkta, çayda bu kadar problem varken CHP nerededir? Tuzla tersanelerinde insanlar ölüme gönderilirken CHP nerededir? CHP'nin bu tavrı seçim öncesinde AKP'nin ekmeğine yağ sürüyor, AKP'nin değirmenine su taşıyor. Bunun milletteki reaksiyonları başka yönlere kanalize etmekten başka bir anlamı olmadığı kanaatindeyim.'