BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  POLİTİKA  /  CHP

CHP'li Altay'dan karşılama fırçası

Kılıçdaroğlu'nun Samsun ziyareti öncesi Genel Başkan Yardımcısı Altay ile belde başkanı arasında tartışma çıktı.

Abone ol

CHP Genel Başkan Yardımcısı Engin Altay, "Genel Başkan karşılamasını bilmeyen örgüt, iktidar olur mu? kardeşim" diyerek Samsun CHP İl Teşkilatı mensuplarına fırça attı.

Samsun Çarşamba Havaalanı’nda CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nu bekleyen partililer arasında çıkan tartışma nedeniyle, bir belde başkanı alanı terk ederek tepki gösterdi. Kocaeli’nde Samsun’a özel uçakla gelen Genel Başkan Kılıçdaroğlu’nu sıra halinde karşılanması için partilileri uyaran Genel Başkan Yardımcısı Engin Altay, birkaç kez uyarmasına rağmen partililer dağınık şekilde durunca sinirli bir şekilde, "Biz böyle iktidar olamayız, ben size söyleyeyim. Genel Başkan karşılamasını bilmeyen örgüt, iktidar olur mu? kardeşim." diye konuştu.

Bu açıklama ve uyarılara sinirlenen Terme İlçesi Ambartepe Beldesi Belediye Başkanı Alaettin Gök, Genel Başkan Yardımcısı'nın söylemlerine karşılık, "Genel Başkan karşılamayı sen mi bize öğreteceksin. Biz buraya dişimiz tırnağımızla geldik." dedi.

Partililer Belediye Başkanı Gök’ün alanı terk etmemesi için koluna girerek ikna etmeye çalıştıysa da engel olamadı. Başkan Gök, sinirli bir şekilde alandan hızlı bir şekilde uzaklaştı.