BIST 10.117
DOLAR 32,38
EURO 34,66
ALTIN 2.412,65
HABER /  GÜNCEL

Kızların Facebook'taki büyük öfkesi

Antalya'nın Manavgat ilçesinde karnesini almak için okula giden 12 yaşındaki kız hastaneye kaldırıldı. Neden mi?

Abone ol

Antalya'nın Manavgat ilçesinde karnesini almak için okula giden ve birkaç saat sonra ailesine fenalaşarak hastaneye kaldırıldığı haber verilen 12 yaşındaki Gülhan Kır'ın, sosyal paylaşım sitesi Facebook'ta arkadaşları ile tartıştıktan sonra darp edildiği ileri sürüldü.

Manavgat İMKB İlköğretim Okulu 6'ncı sınıf öğrencisi kızı Gülhan Kır'ın (12) dün sabah karnesini almak için okula gittiğini anlatan baba Ahmet Kır, birkaç saat sonra okuldan annesi Zübeyde Kır'ın arandığını ve kızlarının fenalaşarak hastaneye kaldırıldığı haberini aldıklarını söyledi.

Ahmet Kır, hastaneye gittiğinde 12 yaşındaki kızının bilincinin kapalı olduğunu belirterek, "Kızım sabah okulda bir şeyler yedikten birkaç saat sonra öğretmenine kendini iyi hissetmediğini söylemiş. Elini yüzünü yıkamak istemiş. Daha sonra öğretmenine, 'Uykum var öğretmenim' demiş ve sonra uyumuş. Kızım bir daha uyanamamış. Bunun üzerine öğretmenler hastaneye kaldırmış" dedi.

"ÖNCE ZEHİRLENDİĞİNİ DÜŞÜNDÜK"
Baba Ahmet Kır, kızının önce zehirlenmiş olabileceği olasılığı üzerinde durulduğunu ancak daha sonra doktorların 'darbe' almış olabileceğini söylediklerini belirterek, "Doktorlar bize sorular sordu. 'Kızınız ne yedi, evden eksilen ilaç var mı?' gibi sorular. Sonra beyin kanaması olduğu belirlendi" diye konuştu.
Beyin kanaması teşhisinin ardından Gülhan'ın Antalya Eğitim Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldığını anlatan baba, "Doktorlar kızımın bir darbe almış olabileceğini, kafasını bir yere çarpmış olabileceğini söyleyince okuldaki öğretmenleri ile irtibata geçtik. Öğretmenler kızımın iki arkadaşı ile kavga ettiğini söyledi. Kızım hastaneye kaldırıldıktan 18 saat sonra biz okulda arkadaşları ile kavga ettiğini öğrendik" dedi.

KARNESİNİ ALAMADI
Kızının karnesini alamadığını söyleyen Kır, Gülhan'ın derslerinin iyi olduğunu, bir sorun yaşamadığını ve öğretmenlerinin de karnesinin iyi olduğunu söylediklerini belirtti.
Ahmet Kır, Gülhan'ın arkadaşları ile iki gün önce Facebook'ta, "Sen daha zekisin, ben daha zekiyim" gibi polemikler yaşandığını, daha sonra tartıştığı arkadaşlarını öğretmenlere şikayet ettiğini söyledi. Kır, karne günü Gülhan'ın Facebook'ta tartıştığı arkadaşları tarafından darp edildiğini ve bu nedenle beyin kanaması geçirdiğini öne sürdü.İlçe Milli Eğitim Müdürü Abdullah Bilge ise konunun kendisine intikal ettiğini ve tahkikat başlatıldığını ifade etti.