BIST 9.645
DOLAR 32,53
EURO 34,90
ALTIN 2.435,78
HABER /  MAGAZİN

Boğaziçi’nde rüşvet operasyonu büyüyor!

Ajda Pekkan'ın da adının karıştığı Sarıyer Belediyesi'nde "rüşvet ve imar yolsuzluğu" soruşturmasının dosyası için ünlü isimlerin ifadesine başvurulacak.

Abone ol

Ajda Pekkan'ın da adının karıştığı Sarıyer Belediyesi'nde "rüşvet ve imar yolsuzluğu" soruşturmasının dosyası Adalet Bakanlığı'na gönderildi. 5 kişinin tutuklandığı olayla ilgili olarak, önümüzdeki günlerde bazı ünlü isimlerin ifadelerine başvurulacağı öğrenildi.

Süperstar Ajda Pekkan ve "Anadolu Ateşi"nin kurucusu Mustafa Erdoğan gibi ünlü isimlerin adının da karıştığı Sarıyer Belediyesi'ndeki "rüşvet ve imar yolsuzluğu" soruşturması gün geçtikçe büyüyor. Mahmut Yalçın isimli eski bir belediye çalışanının geçen yıl Şubat ayında Sarıyer Cumhuriyet Savcılığı'na yaptığı suç duyurusu ile başlayan soruşturmaya ünlü kişilerin ve işadamlarının da ismi karıştı. Savcılığa verdiği şikayet dilekçesinde 2009'daki yerel seçimlerin ardından, belediye tarafından Bahçeköy'de görevlendirildiğini ve görevinin inşaat yapmak isteyenler ile inşaatları yarım kalanların imar durumlarıyla ilgilenmek olduğunu belirten Yalçın, bu yolla vatandaşlardan 2 bin TL ile 150 bin TL arasında değişen miktarlarda para toplandığını iddia etti.

AJDA PEKKAN ŞÜPHELİ!

Pekkan ve Erdoğan'dan da imar yolsuzluğu yapmak için para alındığını savunan Yalçın, "Pekkan, Saklıkoru Sitesi'ndeki villasının tadilatı için 400 bin TL rüşvet verdi" dedi.

Sarıyer Savcılığı, 72 kişinin ifadesini aldı. Belediyenin Gelirler ve İmardan Sorumlu Başkan Yardımcısı Recep Yel, Zabıta Müdüresi Semra Kartal, ihbarcı Mahmut Yalçın, eski meclis üyesi adayı Yılmaz Tank ve Rıfkı Fahrettin Aktaş, gözaltına alındı. Şüphelilerden 4'ü tutuklanırken, bir tek ihbarcı Yalçın tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. Bir diğer şüpheli de Tekfen Holding'in başkan yardımcılarından Ümit Özdemir idi. İşadamı, belediyenin, Sarıyer Sedatkent Sitesi'ndeki villasının tadilatında imara aykırılık tespit ettiği iddia edilen Özdemir de, hakim karşısına çıktı. Olimpiyat Stadı ile Afşin Elbistan Santrali'nin müteahhitliğini yapmasıyla da tanınan Özdemir, nöbetçi mahkemece tutuklandı. Ajda Pekkan ise 400 bin TL rüşvet verdiği iddialarını reddetti. Belediyeden, tadilatın imara aykırı olduğu yönünde uyarı aldığını kabul eden Pekkan, bunun üzerine yalnızca çatıda düzenleme yapmaya karar verdiğini savundu. Pekkan sanık olursa, 4 yıldan 12 yıla kadar hapis istemiyle dava açılabilecek. Önümüzdeki günlerde aralarında eğlence ve iş dünyasından birçok ismin de katılacağı öğrenilen soruşturmayı bakanlık yakından takip ediyor.