BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  POLİTİKA

AK Partili GÜLLE yaralandı

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Amasya Milletvekili Akif Gülle, kaza geçirdi

Abone ol

Amasya'nın Gümüşhacıköy İlçesi Gümüş Mahallesi"ndeki Garip Hafız olarak bilinen Gümüş Dede Türbesini ziyaret ettikten sonra Merzifon"a dönen AKP Genel Başkan Yardımcısı Akif Gülle, Merzifon Belediye Başkanı 44 yaşındaki Hayati İncekul, AKP Merzifon İlçe Başkanı Hamza Demir, AKP Amasya İl Başkanı Mustafa Yıldız"ın bulunduğu resmi otomobil, karşı yönden gelen başka bir otomobille çarpıştı.

Kazada AKP'li Merzifon Belediye Başkanı Hayati İncekul yaşamını yitirdi. Akif Gülle, Hamza Demir ve Mustafa Yıldız yaralandı.

AKP Genel Başkan Yardımcısı ve Amasya Milletvekili Akif Gülle, bugün saat 13.00"de Merzifon Belediye Başkanı Hayati İncekul, AKP Merzifon İlçe Başkanı Hamza Demir, AKP Amasya İl Başkanı Mustafa Yıldız ile birlikte Belediye Başkanı"ın makam otomobiliyle Garip Hafız Şenlikleri"ne gitti. Burada Garip Hafız"ın türbe şekline getirilen mezarındaki mevlüde katılan ve bir saat kalan Gülle ve beraberindekiler, yine aynı otomobille Merzifon"a hareket etti.

Ancak Necati Kurt (37) yönetimindeki 05 DF 001 plakalı makam otomobili, Gümüşhacıköy- Merzifon arasındaki E- 80 karayolunun 7'inci kilometresindeki Kiziloğlu yol kavşağında, karşı yönden gelen 35 AH 9760 plakalı otomobille çarpıştı.

ASKERİ HELİKOPTER

Nedeni henüz belirlenemeyen kazada ağır yaralanan Merzifon Belediye Başkanı Hayati İncekul hastaneye kaldırılırken yolda hayatını kaybetti. Kazada yaralanan ve vücudunda kırıklar olduğu belirtilen AKP Genel Başkanı Akif Gülle önce Merzifon, buradan da ambulansla Çorum Devlet Hastanesi"ne kaldırıldı. Aynı kazada yaralanan ve hayati tehlikeleri olduğu belirtilen AKP Merzifon İlçe Başkanı Hamza Demir ile AKP Amasya İl Başkanı Mustafa Yıldız ile makam şoförü Necati Kurt ise Merzifon Devlet Hastanesi"nde tedavi altına alındı.

Şuuru açık olan Akif Gülle"nin Ankara Kara Kuvvetleri Komutanlığı"ndan kalkan askeri helikopter ile Ankara"ya götürüleceği belirtildi. Bu arada Kazada ağır yaralanan AKP Amasya İl Başkanı Mustafa Yıldız Amasya Devlet Hastanesi"ne sevkedildi.

Kazada yaralanan diğer otomobilin sürücüsü 40 yaşındaki Abidin Kizir ile 13 yaşındaki kızı Gülizar Kizir"in de Merzifon Devlet Hastanesi"nden Samsun 19 Mayıs Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi"ne sevkedildiği belirtildi.
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Amasya Milletvekili Akif Gülle, geçirdiği trafik kazası sonucu yaralanırken, kazada yaralanan Merzifon Belediye Başkanı Hayati İncekum hastanede hayatını kaybetti.

Edinilen ilk bilgilere göre, belediyeye ait Abidin Kizir idaresindeki 05 DF 001 plakalı araç, Amasya'nın Gümüşhacıköy İlçesi'nde yapılan bir şenlikten Merzifon'a dönerken, sürücüsü belirlenemeyen 35 AH 9760 plakalı araçla çarpıştı. Kazada, araçta bulunan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Amasya Milletvekili Akif Gülle, Merzifon Belediye Başkanı Hayati İncekum ve Merzifon AK Parti İlçe Başkanı Hamza Demir ve sürücü Kizir yaralandı. Yaralılar, Merzifon Devlet Hastanesi'ne kaldırılarak tedavi altına alındı. Merzifon Belediye Başkanı Hayati İncekum hastanede hayatını kaybederken, Gülle ve diğer yaralılar Çorum'a sevk edildi.