BIST 10.083
DOLAR 32,48
EURO 34,84
ALTIN 2.440,13
HABER /  DÜNYA

Kaptılar ama kaçamadılar

İzmir'in Konak İlçesi’nde meydana gelen iki ayrı kapkaç olayının zanlıları yakalandı

Abone ol

İzmir'in Konak İlçesi"nde meydana gelen iki ayrı kapkaç olayında, yoldan geçen otomobillerin içerisindeki çantaları kapkaç yaptıkları belirlenen M.Ç. ve Y.Y., polis ekipleri tarafından yakalanarak gözaltına alındı.

İlk olay, Yenişehir Semti, 2215 Sokak"ta, dün saat 17.00'de meydana geldi. Hırsızlık, yankesicilik ve gasp gibi bir çok suçtan sabıkalı 19 yaşındaki M.Ç., eşi Cemile Nişancı"yla alışverişe giden 52 yaşındaki Ali Rıza Nişancı"nın kullandığı 35 DTA 01 plakalı otomobilin önüne geçerek, durdurdu.

Otomobilin sağ koltuğunda oturan 50 yaşındaki Cemile Nişancı"nın kucağındaki, içinde 1500 YTL, Nokia marka cep telefonu ve kredi kartları bulunan çantasını zorla aldı. Daha sonra direksiyonda bulunan Ali Rıza Nişancı"nın arka cebindeki cüzdanını almaya çalışan M.Ç., kendisini farkeden Huzur Timleri"nin "Dur" ihtarına uymayarak kaçmaya başladı. Yaklaşık 10 dakika süren kovalamaca sonunda yakalan M.Ç., gözaltına alındı.

İkiçeşmelik Semti, Agaro Trafik Işıkları"nda, dün saat 19.15'de meydana gelen bir başka olayda da, Muğla Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Meslek Yüksekokulu"ndan yeni mezun olan 23 yaşındaki Yurdakul Özçelik, 35 YK 051 plakalı otomobiliyle 22 yaşındaki nişanlısı Sibel Günal"ı da yanına alarak gezmeye çıktı. İkiçeşmelik'teki trafik ışıklarında durdukları sırada, yanlarına yaklaşan 25 yaşındaki Y.Y., açık olan pencereden elini uzatarak, otomobilin sağ koltuğunda oturan Sibel Günal"ın kucağındaki, içinde 20 YTL para, babası Halil Günal"a ait Nokia marka cep telefonu bulunan çantayı kapkaç yaparak kaçtı. Yurdakul Özçelik, otomobili yol kenarına park ederek, 921 Sokak"a kaçan Y.Y."nin peşine düştü. Birkaç sokak ileride Y.Y.'yi yakalayan Özçelik, kapkaç yaptığı çantayı istedi. Y.Y."nin olumsuz yanıt vermesi üzerine, aralarında boğuşma başladı. Bu sırada plakasız Vespa marka moosikletle gelen iki kişi, Özçelik"in göğsüne ve ensesine sopayla vurarak, etkisiz hale getirdikten sonra, Y.Y."yi de yanlarına alarak, hızla olay yerinden kaçtı.

Çevredekilerin ihbarı üzerine olay yerine gelen Yankesicilik ve Dolandırıcılık Büro Amirliği ekipleri, Günal ve Özçelik"in verdiği eşkal doğrultusunda çevrede aramalara başladı. Y.Y."yi Basmane"deki bir kahvehanede otururken bulan polis, gözaltına aldı.

Kendilerine yöneltilen suçlamaları kabul etmeyen M.Ç. ve Y.Y., işlemlerin tamamlanmasının ardından adliyeye sevkedildi.