BIST 10.219
DOLAR 32,21
EURO 34,86
ALTIN 2.444,47
HABER /  SPOR

Anelka gitmek istiyor

Zico, Fransız futbolcu Anelka'nın başka bir takıma gitmek istediğini söyledi.

Abone ol

Fenerbahçe Teknik Direktörü Zico, Fransız futbolcu Anelka'nın başka bir takıma gitmek istediğini söyledi.

Takımın sabah antrenmanı sonrası gazetecilerin sorularını yanıtlayan Zico, Anelka ile ilgili bir soruya, “Anelka ile görüştüğümde bana gitmek istediğini söyledi. Tekrar Fransa Milli Takımında oynamak istiyormuş. Anelka profesyonelce bir karar verecek. Ben Anelka'ya kendisiyle devam etmek istediğimi belirttim. Ben bu meseleyi yönetim ile kendisine bıraktım. Eğer kalmak isterse ben kendisinden sonuna kadar faydalanmak isterim” dedi.

Takıma transfer edilecek oyuncunun Fenerbahçe'ye çok büyük faydaları olması gerektiğinin altını çizen Zico, “Bu oyuncu hem takıma hem de takım arkadaşlarına çok şeyler katmalı” diye konuştu.

Brezilyalı teknik adam, takımına oynattığı 4-3-1-2 sistemine sezon başına kadar hazır olmaya çalışacaklarını ve bu sistemin sezon ortasında artık tamamen benimseneceğini ifade etti.

ALEX VE TÜMER'İN FUTBOL KARAKTERİ AYNI

Tümer ve Alex'in beraber oynayamayacakları şeklindeki tartışmalara da değinen Zico, “Alex ve Tümer'in futbol karakterleri aynı. İkisi birlikte oynayamaz şeklindeki görüşe katılmıyorum. Zaman içinde maça birlikte de başlatabilirim ya da oyun esnasında beraber oynayabilirler. Büyük futbolcular takımdaki her göreve ve pozisyona hazırdırlar” şeklinde konuştu.

LUGANO, GÜNEY AMERİKA'NIN EN İYİ DEFANS OYUNCUSU

Teknik direktör Zico, adı Fenerbahçe gündeminden düşmeyen Uruguaylı futbolcu Lugano ile ilgili olarak, “Lugano, Güney Amerika'nın en iyi defans oyuncusu. Kendisi gelirse Fenerbahçe'ye büyük hizmetleri olacaktır. Fenerbahçe'ye gelmek isteyen tüm büyük futbolculara kapımız açık” diye konuştu.

CARLOS VE CAMPBELL KONUSU

Bir gazetecinin “Fenerbahçe'ye Carlos ve Campbell gelecek mi” şeklindeki sorusuna ise “Dediğim gibi bu tür büyük futbolculara kapımız açık. Transfer edilecek futbolcular Fenerbahçe'ye çok şey katmalı” şeklinde cevap verdi.

TUNCAY VE SEMİH ÇOK KALİTELİ OYUNCULAR

Fenerbahçe'nin forvet sıkıntısıyla ilgili bir soruya, Tuncay ve Semih'in çok kaliteli oyuncular olduğunu vurgulayarak cevap veren Zico, takımda şu anda sadece kale mevkiinde sorun olmadığını belirtti. Zico, “Rüştü ve Volkan çok iyi kaleciler. Zaten 2 kaleci de milli takımın kalecileri. Diğer mevkiler için ise konuşmak erken. Takımı yeni yeni tanıyorum. Kasetleri izleyerek takımı daha iyi tanıyacağım” dedi.

EDU, RAKİP TAKIMLARI ANALİZ EDECEK

Zico yardımcısı Edu'nun şu anda oyuncuları uzaktan izleyerek notlar tuttuğunu belirterek, “Bu şekilde oyuncuları tanımaya çalışıyor. Edu, bizim tüm rakiplerimizi izleyecek ve bize bilgi vererek yardımcı olacak” dedi.
Metallurg Donetsk maçını da değerlendiren ünlü teknik adam, oynanan futboldan memnun olduğunu söyledi. Alex'in dün çok iyi oynadığını belirten teknik adam, kendisinden maçta yaptıklarını tüm sezon tekrarlamasını istediğini kaydetti.

Bu tip maçların hazırlık döneminde çok faydası olduğuna dikkati çeken Zico, “Bu tür maçlar takımlara ilaç gibi gelir. Göremediğimiz eksiklileri görme şansımız olur. Takımın istediğimi yapması, pozisyonlarda doğru yerlerde durmaları beni sevindirdi” dedi.

Öte yandan, Hollanda'nın Arnheim kenti yakınlarındaki Dieren kasabasında çalışmalarını sürdüren Fenerbahçe, bugün sabah yaptığı antrenmanla yeni sezon hazırlıklarına devam etti. Fenerbahçe'nin Ganalı yıldızı Stephan Appiah da sabah antrenmana çıktı.

Yaklaşık bir buçuk saat süren antrenman hafif düz koşu ve ısınma hareketleriyle başladı. Metallurg Donetsk maçında 90 dakika oynayan futbolcular düz koşu ve açma germe hareketleri yaparken, diğer futbolcular ise yarı sahada çift kale maç yaptılar.

Bu arada teknik direktör Zico, akşam idmanını iptal ederek oyunculara izin verdi.