BIST 10.159
DOLAR 32,11
EURO 35,04
ALTIN 2.469,50
HABER /  GÜNCEL

Şehit askerlerin isimleri

Siirt'te, şehit olan 7 er ve erbaş ile 1 geçici köy korucu için tören düzenlendi.

Abone ol

Siirt'te, şehit olan 7 er ve erbaş ile 1 geçici köy korucu için tören düzenlendi. Siirt'in Eruh ilçesine bağlı Dağdüşü köyü Yassıdağ bölgesinde güvenlik güçleri ile terör örgütü PKK mensupları arasında çıkan çatışmada şehit olan 7 er ve erbaş ile 1 geçici köy korucusu için Siirt 3. Komando Tugay Komutanlığında tören düzenlendi.

Törene Vali Vekili Aytekin Yılmaz, Belediye Başkanı Mervan Gül, Belediye Başkan Yardımcısı Nurettin Ertemel, kamu kurum ve kuruluşları temsilcileri ile askeri erkan katıldı. 3. Tugay Komutanlığından yapılan yazılı açıklamada, 15 Temmuz 2006 günü Siirt'in Eruh ilçesine bağlı Dağdüşü köyü Yassıdağ bölgesinde terör örgütü mensuplarıyla yaşanan çatışmada 7 er ve erbaş ile 1 korucunun şehit olduğu belirtilerek, şöyle denildi:

''Çatışmada, Mersin doğumlu jandarma komando çavuş Yalçın Duman, İzmir-Ödemiş doğumlu jandarma komando onbaşı Kamil Alkan, Konya doğumlu jandarma komando er Orçun Yaldır, Tekirdağ-Şarköy doğumlu jandarma komando er Emrah Öztürk, İzmir-Kemalpaşa doğumlu jandarma komando er Mustafa Akmansoy, Tunceli doğumlu jandarma komando er Erdal Güneş, Ankara-Polatlı doğumlu piyade komando er Sedat Akça ve Siirt doğumlu geçici köy korucusu Osman Sarın şehit olmuştur.'' Törenin ardından şehit olan 7 er ve erbaşın cenazelerinin memleketlerine gönderileceği öğrenildi. Törene, basın mensupları alınmadı.