BIST 10.083
DOLAR 32,42
EURO 34,83
ALTIN 2.429,91
HABER /  POLİTİKA

Baykal göreve çağırdı

CHP lideri Baykal, Türkiye'nin teröre 1 hafta içinde 13 şehit vermesine tepki gösterdi

Abone ol

CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, Türkiye'nin teröre 1 hafta içinde 13 şehit verdiğini belirterek, ''Hükümeti ve tüm ilgilileri göreve davet ediyorum'' dedi.

Yunanistan'ın Sisam Adası'nda yapılan Sosyalist Enternasyonal toplantısına katılan Deniz Baykal, yaptığı açıklamada, Eruh'ta 8 şehit verilmesi nedeniyle büyük üzüntü duyduğunu ifade etti.

Açıklamada, başta Genelkurmay Başkanlığı, Türk Silahlı Kuvvetleri ve İçişleri Bakanlığı olmak üzere tüm Türkiye'ye başsağlığı dileyen Baykal, şunları kaydetti: ''Bitlis'te 3 gün önce verdiğimiz 5 şehit ve 4 yaralıdan sonra Siirt'in Eruh ilçesi kırsal kesiminde de terör örgütü üyeleriyle güvenlik güçlerimiz arasında meydana gelen çatışmada 7'si asker 1'i köy korucusu olmak üzere 8 şehit verdiğimizi büyük bir acı ve üzüntüyle öğrendim. Bu durum hükümetin bu tablosuyla izlenebilir olmaktan çıkmıştır. Bu tabloyu daha fazla taşımamız mümkün değildir.''

Türkiye'nin bir terör teslimiyeti içine çekilmek istendiğini vurgulayan Baykal, şöyle dedi: ''Bu konuda herkesi sorumluluğunu hatırlamaya, hükümeti sorumluluğuna uygun davranmaya çağırıyorum. 1 hafta içinde 13 şehit verilmesi, gelinen noktayı, bu noktada ortaya çıkan tabloyu ve bu tablonun kabul edilemez olduğunu göstermektedir. Başta hükümet olmak üzere tüm ilgilileri göreve davet ediyorum. Herkes aklını başına toplasın.''

Baykal, ''Hükümet içine çekilmek istendiği terör teslimiyetinden hızla uzaklaşmalı ve teröre karşı mücadelenin hukuk devletine yaraşır olgunluk, ama devlet olmanın kararlılığıyla başarılabileceğini hatırlamalıdır'' ifadesini kullandı.