BIST 10.277
DOLAR 32,28
EURO 34,78
ALTIN 2.380,81
HABER /  POLİTİKA

AK Parti'de Şanlıurfa krizi çıktı! MKYK üyesi AK Parti'den istifa edip Yeniden Refah adayı oldu

AK Parti'de Şanlıurfa Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül'ün yeniden aday gösterilmesi, partide sıkıntıya neden oldu. AK parti MKYK üyesi Kasım Gülpınar, AK Parti'den istifa ederek Yeniden Refah Partisi'ne geçti ve YRP'nin Şanlıurfa adayı oldu.

Abone ol

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 31 Mart yerel seçimlerinde AK Parti'nin Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkan adayı olarak Zeynel Abidin Beyazgül'ü açıkladı. Beyazgül kararının parti içinde ve Şanlıurfa'da tepki oluşturduğu iddia edilirken, bomba bir gelişme yaşandı. 

AK Parti'den Yeniden Refah'a geçti

Beyazgül'ün adaylığına karşı çıkan AK Parti Merkez Karar ve Yürütme Kurulu (MKYK) üyesi ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın danışmanı Kasım Gülpınar, tepki olarak AK Parti'den istifa etti. Şanlurfa siyasetinde ağırlığı olan Gürpanır, akşam saatlerinde de Yeniden Refah Partisi'ne katıldı.

YRP'nin Şanlıurfa adayı oldu

Yeniden Refah Partisi lideri Fatih Erbakan'la görüşen Gülpınar, YRP'nin Şanlıurfa adayı oldu. YRP, "Cumhurbaşkanı Danışmanı, Ak Parti MKYK Üyesi, 24-25-26-27. Dönem Ak Parti Şanlıurfa Milletvekili Kasım Gülpınar Yeniden Refah Partimize katılarak Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkan Adayımız oldu" açıklaması yaptı.

İkinci Eşref Fakıbaba olayı mı?

AK Parti’de 3 dönem milletvekili olan Kasım Gülpınar'ın Şanlıurfa’da çok güçlü ve sevilen bir isim olduğunu kaydeden gazeteci Fatih Atik, "Şanlıurfa’da 2. Fakıbaba olayı yaşanır mı izliyoruz" ifadelerini kullandı.

Eşref Fakıbaba olayı nedir?

Ahmet Eşref Fakıbaba, AK Parti adayı olarak girdiği 2004 yerel seçimlerinde Şanlıurfa Belediye Başkanı seçildi. 2009 yerel seçimleri öncesinde partisindeki temayül yoklamasında birinci olmasına karşın aday gösterilmeyince istifa ederek, seçimlerde bağımsız aday olduğunu açıkladı. Saadet Partisi, Fakıbaba'nın adaylığına açık destek verdi. 29 Mart 2009 tarihinde gerçekleştirilen seçimlerde oyların yaklaşık yüzde 44'ünü alarak birinci olan Fakıbaba, yeniden Şanlıurfa Belediye Başkanı seçildi.