BIST 9.717
DOLAR 32,47
EURO 34,96
ALTIN 2.436,18
HABER /  GÜNCEL

Ahmedinejad: 48 saat mühlet veriyorum aksi halde...

İran, Reza Zarrab'ın ortağı olan ve tutuklu olan Babek Zencani üzerinden eski Cumhurbaşkanı Ahmedinejad'a yönelik yolsuzluk suçlamalarla çalkalanıyor. Ahmedinejad iddiaların ispatlanması için 48 saat süre verdiğini açıkladı.

Abone ol

İran eski Cumhurbaşkanı Mahmud Ahmedinejad, kendisine yönelik tutuklu bulanan Babek Zencani'yi desteklemek ve yolsuzluğa karıştığı yönündeki iddialarının ispatlanması için 48 saat süre verdiğini, aksi takdirde konuşacağını açıkladı.

AKSİ TAKTİRDE KONUŞACAĞIM: Dolate Bahar tarafından yayınlanan bir videoda kendisine yönelik iddialara cevap verdi. Nejad konuşmasında, "Beni yolsuzluk, fitne çıkarmak ve Babek Zencani'yi desteklemekle suçlayanlara bunu ispatlamaları için 48 saat mühlet veriyorum. Aksi takdirde konuşacağım. Yargı ıslah olursa ülke ıslah olacaktır" ifadelerine yer verdi.

Babek Zencani kimdir? İran ve Reza Zarrab'la ilişkisi ne?

 GEREKLİ CEVABI VERECEĞİZ: Ahmedinejad'ın videosunun ardından açıklama yapan İran Başsavcısı ise "Ahmedi Nejad'a gerekli cevabı vereceğiz" dedi.

İRAN'DAKİ YOLSUZLUK İDDİALARI: Ahmedi Nejad ve İran yönetimi arasındaki gerilim bir süredir devam ediyor. İran Meclis Başkan Yardımcısı Mutahhari geçtiğimiz günlerde "Ahmedi Nejad'ın elinde rejime karşı kullanabileceği belgeler olabilir" demişti.

Nejad İran dini lideri Ruhani'ye yazdığı mektubunda ise "Üst düzey sorumlu makamların gafleti görülmemiş bir ekonomik durgunluğa yolaçmış, işsizlik, fakirlik ve sınıf farklılığı had safhaya ulaşmış ve her an ülke ve halkı beklenmedik krizlerle karşı karşıya getirebilir.." ifadelerine yer vermişti.