BIST 9.717
DOLAR 32,56
EURO 34,94
ALTIN 2.444,62
HABER /  MEDYA

Alman vatandaşı Meşale Tolu ve 5 kişiye tahliye

Nisan ayı sonunda evine düzenlenen polis baskınıyla gözaltına alınan Alman vatandaşı gazeteci Meşale Tolu ve 5 kişi için mahkemeden tahliye kararı çıktı.

Abone ol

Marksist-Leninist Komünist Parti (MLKP) üyelerinin cenaze ve anmalarına katıldığı gerekçesiyle 'terör örgütü propagandası yapmak' ve 'terör örgütüne üye olmakla' suçlanan Alman vatandaşı olan gazeteci Meşale Tolu’nun da yargılandığı davada savcı tüm tutuklular için tahliye talebinde bulundu. Mahkeme heyeti, duruşma sonunda Tolu ile beraber 5 kişinin tahliyesine karar verdi.

8 aydır tutuklu olan dış haberler servisi çevirmeni Meşale Tolu’nun da aralarında bulunduğu 18 kişinin yargılandığı davanın ikinci duruşması Çağlayan Adliyesi'nde bulunan İstanbul 29. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüldü. 

ALMAN YETKİLİLER DE DAVAYI İZLEDİ: Alman vatandaşı Tolu’nun duruşmasını aralarında Türkiye'deki Almanya Büyükelçisi Martin Erdmann'ın da bulunduğu Alman yetkililer, Alman gazeteci Günter Wallraff ve Sol Parti Milletvekili Heike Hänsel de izledi.  

Yapılan kimlik tespitinin ardından savunmalara geçildi. Tolu, “Yargının vereceği adil karar kamuoyu vicdanını rahatlatacaktır” diyerek tahliyesini ve beraatını istedi. Yapılan savunmaların ardından savcı, tutuklu 6 kişinin tahliyesini talep etti.

Duruşmaya avukatların savunmasının ardından ara verildi. Duruşma sonunda Meşale Tolu ve beraberindeki 5 kişi tahliye edildi.

NE OLMUŞTU?: Nisan ayı sonunda evine düzenlenen polis baskınıyla gözaltına alınan Tolu, 'terör örgütü üyeliği' iddiasıyla 6 Mayıs'ta tutuklanarak Bakırköy Kadın Kapalı Cezaevi’ne gönderilmişti. Marksist-Leninist Komünist Parti (MLKP) üyelerinin cenaze ve anmalarına katıldığı gerekçesiyle 'terör örgütü propagandası yapmak' ve 'terör örgütüne üye olmakla' suçlanan Tolu'nun 15 yıla kadar hapsi isteniyor. Dava kapsamında Tolu ile birlikte 6’sı tutuklu 18 kişi yargılanıyor.