BIST 9.645
DOLAR 32,56
EURO 34,71
ALTIN 2.409,12
HABER /  GÜNCEL

Nuh Mete Yüksel bakın nerede ortaya çıktı? Ne yapıyor?

Fetullah Gülen hakkında ilk iddianameyi hazırlayan isim olan 28 Şubat sürecinin kudretli DGM Savcısı Nuh Mete Yüksel yıllar sonra avukat olarak bir kez daha karşımıza çıktı. Yüksel, Muğla'daki FETÖ davasında tutuklu sanığın avukatılığını yapıyor.

Abone ol

NUH Mete Yüksel 28 Şubat sürecinde DGM Savcısı olarak nam saldı. Fetullah Gülen hakkında "devleti ele geçirmeye çalışıyor" iddiasıyla ilk iddianameyi hazırlayan isim oldu. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı "idam cezası" talebiyle tutuklatmak istedi. Bugün ise Manisa'daki FETÖ davasında FETÖ tutuklusu eski MÜSİAD Başkanı Sami Çoban'ın avukatlığını yapıyor. 

FETÖ'nün Muğla'daki "çatı yapılanmasına" yönelik soruşturma kapsamında haklarında dava açılan 22'si tutuklu 41 sanığın yargılanmasına başlandı. Tutuklu sanıklar Muğla E Tipi Cezaevinden yoğun güvenlik önlemi altında duruşmanın yapılacağı Muğla Ticaret ve Sanayi Odası Salonu'na getirildi. 

FETÖ TUTUKLUSU ESKİ MÜSİAD BAŞKANI'NIN AVUKATI: Duruşmaya, FETÖ/PDY soruşturması kapsamında tutuklanan eski Muğla Sanayici ve İşadamları Derneği (MUSİD) Başkanı Sami Çoban'ın avukatı olarak Fethullah Gülen hakkındaki ilk iddianameyi hazırlayan eski DGM Savcısı Nuh Mete Yüksel'in de katıldığı görüldü.

GÜLEN HAKKINDA İLK İDDİANAMEYİ YAZDI: Devlette Fethullah Gülen'le ilgili ilk soruşturmayı eski Devlet Güvenlik Mahkemesi (DGM) Savcısı Nuh Mete Yüksel açmıştı. Yüksel, 2000 yılında Fethullah Gülen hakkında terör örgütü lideri olmak suçlamasıyla hazırladığı iddianamede Yüksel, örgütün haritasını çıkarmış ve "Bu yöntem ve yapılanma ile 10 yıl içinde TSK içerisinde söz sahibi olacağı bir konuma gelmeyi planlamaktadır" tespitini yapmıştı.

ERDOĞAN'I 'İDAM' SUÇLAMASIYLA TUTUKLATMAK İSTEMİŞTİ: Nuh Mete Yüksel, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın 1993 yılında Refah Partisi il başkanı iken Rize’de yaptığı konuşmaya 2002 yılında soruşturma açmıştı. Yüksel soruşturmayı, Türk Ceza Kanunu’nun “devletin anayasa ve temel nizamlarını bozma” başlıklı 146’ncı maddesine göre açmıştı. Yüksel Erdoğan’ı idam cezası istemiyle mahkemeye sevk etti. Ancak DGM Yüksel'in talebini reddetmişti.

MERVE KAVAKÇI'NIN EVİNİ BASTIRDI: 28 Şubat döneminde çok sayıda soruşturmayı yürüten Nuh Mete Yüksel, Merve Kavakçı hakında başörtüsü ile TBMM'ye girdiği gerekçesiyle soruşturma açmış ve evini gece yarısı polislere bastırmıştı. Emekli olurken de geri adım atıp olayla ilgili "Soruşturma savcısı olarak Kavakçı'nın evine gittim. Olay daha fazla büyümesin diye gözaltı olayında vazgeçtik"