BIST 9.693
DOLAR 32,59
EURO 34,78
ALTIN 2.509,35
HABER /  GÜNCEL

Antalya için alarm! Gün gün haftanın hava durumu

TÜRKİYE genelinde hava sıcaklığı 10 derece birden düştü. Havanın ani soğumasıyla birlikte yağmur ve kar yağışı bu hafta etkili olacak. Peki İstanbul, Ankara, İzmir, Bursa, Balıkesir, Konya ve Kayseri başta olmak üzere illerde hava durumu nasıl. İşte haftanın hava tahmini.

Abone ol

TÜRKİYE mevsim normallerinin üzerinde seyreden bir hava sıcaklığının etkisi altındaydı. Pazar gecesi başlayan yağışla hava sıcaklığı 10 derece birden düştü. Mevsim normallerine inen sıcaklıkla birlikte yağmur ve kar yağışı bu hafta etkili olacak. Bugün Marmara, Ege, Batı Akdeniz, İç Anadolu’nun batısı, Batı ve Orta Karadeniz'in yağmur ve sağanak yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor. Meteorolojiden Antalya için ise acil bir uyarı var. Dün gece başlayan şiddetli yağış bugün Antalya'nın doğu ilçelerinde Manavgat, Akseki, Gündoğmuş, İbradı ve Alanya çevrelerinde yer yer çok kuvvetli olacak. İşte gün gün bu haftanın hava durumu tahmini:

19.12.2017 Salı günü hava durumu : Ülkemiz genelinin parçalı ve çok bulutlu; Marmara’nın doğusu, İç Ege, Batı Akdeniz, İç Anadolu, Karadeniz ile Doğu Anadolu’nun batısının yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların genellikle yağmur ve sağanak, Batı ve Doğu Karadeniz'in iç kesimleri İç Ege, İç Anadolu’nun kuzeybatısı ve Doğu Anadolu’nun kuzeyinde karla karışık yağmur ve yüksek kesimlerinde kar şeklinde olması bekleniyor. Yarın Edirne ve Kırklareli'nde de kar görülecek.

20.12.2017 Çarşamba günü hava durumu : Soğuk ve yağışlı sistemin Marmara’nın doğusu, Karadeniz İç Ege, İç Anadolu ve Doğu Anadolu bölgesinde etkili olmaya devam etmesi bekleniyor. Yağışların kıyı kesimlerde yağmur iç kesimlerde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması tahmin ediliyor. Ardahan, Kars, Ağrı ve Erzurum'da ise yoğun kar yağışı var.

21.12.2017 perşembe günü hava durumu : Batıda yağışlarla birlikte kar görülecek. Bolu , Karabük, Kastamonu ve Bilecik'te etkili olacak kar yağışı Afyon, Kütahya, Eskişehir, Uşak ve Çankırı illerinde ise sulu kar olarak görülecek. Doğu Anadolu bölgesinde ise Ardahan, Kars, Erzurum ve Muş'ta kar yağışı etkili olacak.

22.12.2017 cuma günü hava durumu : Cuma günü hava durumu tahmini yurt genelinde yağmur ve Doğu Anadolu bölgesinde kar yağışını gösteriyor. Trakya'da bulutlu bir hava, İstanbul, Ankara ve İzmir'de ise yağmur var. Bitlis, Ardahan, Kars, Erzurum ve Muş'ta kar yağışı cuma günü de devam edecek. Akdeniz bölgesi ile iç anodolu ve Marmara'da ise yağmur var.