BIST 10.219
DOLAR 32,21
EURO 34,86
ALTIN 2.444,47
HABER /  GÜNCEL

Adıyaman'da kaliteli petrol bulundu

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Enerji Gazetecileri ve Medya Derneği (EGAD) kuruluş kokteylinde sevindirici ber gelişmeyi açıkladı.

Abone ol

Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Adıyaman'da kalitesi yüksek petrol bulunduğunu açıkladı. Yıldız, "Yeni bulanan sahada günlük 500 varillik üretim yapılacak. Bu küçük gibi ama bizim için oldukça önemli" ifadelerini kullandı.

ŞİŞEYİ KOKLAYIP "PETROL BİZİM İÇİN ESANS GİBİDİR" DEDİ
1.20120414163545.jpg
Adıyaman'da Altıntop sahasında petrol bulunduğunu duyuran Yıldız, çıkan petrolün kalitesinin bir hayli yüksek olduğunu da aktardı. Bu arada Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı (TPAO) Genel Müdürü Mehmet Uysal, Altıntop Sahası'nda bulunan petrolün şişe içindeki numunesini Bakan Yıldız'a gösterdi. Şişenin kapağını açıp koklayan Yıldız, "Petrol bizim için esans gibidir." dedi.

Bakan Yıldız, Adıyaman'dan petrolle ilgili gelen haberin hatırlatılması üzerine de insanın miktar az da olsa heyecan duyduğunu söyledi.

Bulunan petrolün Türkiye'nin ihtiyaçlarını karşılayabilecek düzeyde olmasını istediklerini ama şu anki bulguları ve keşiflerine göre söz konusu petrolün "önemli, değerli a2.20120414163812.jpgma Türkiye'nin ihtiyaçlarını karşılamaktan uzak" olduğunu dile getirdi.

İYİ HABERDİR AMA YETERLİ DEĞİLDİR

Yıldız, "Son derece gerçekçi bir şekilde olduğu kadarını kamuoyuyla paylaşıyoruz. Olmadığı kadarını da kamuoyuyla paylaşmamızın anlamı da yok. 500 varil/gün daha yerli üretimden 3.20120414170341.jpgkarşılanan bir petroldür. Bu iyi bir haberdir, gereklidir ama yeterli değildir" dedi.

EPDK Başkanı Köktaş da resepsiyona katılımın Türkiye'de enerji gazeteciliğinin ne kadar önem kazandığını gösterdiğini kaydetti. Enerji sektöründe 30'a yakın sivil toplum örgütünün olduğuna vurgu yapan Köktaş, basın mensuplarının da dernekleşmesiyle sektörde örgütsüz kesimin kalmadığını ifade etti. EGAD Başkanı İsmail Altunsoy da derneği, enerji sektöründe uzmanlaşmayı teşvik ve mesleki işbirliği ve dayanışma için kurtuklarını söyledi.

Konuşmaların ardından Enerji Bakanı Yıldız, EPDK Başkanı Köktaş ile Dermek Başkanı Altunsoy ve dernek yönetim kurulu üyeleri tarafından EGAD'ın kuruluş pastası kesildi.