BIST 10.050
DOLAR 32,38
EURO 34,69
ALTIN 2.400,64
HABER /  MAGAZİN  /  KÜLTÜR VE SANAT

Bu film Evren ile hesaplaşıyor

Ülkücüler 12 Eylül davasında müdahil oldu. Vizyona giren Ülkücüler filmi de, işte bu hesaplaşmayı beyaz perdeye taşıdı.

Abone ol

12 Eylül davası başlamasıyla eski defterler yeniden açılıyor. Karanlıkta kalmış olaylar gün yüzüne çıkıyor.

Dönemin mağdurları sağcısı solcusu, devrimcisi, ülkücüsü davaya müdahil olma yarışına girdiler. 12 Eylül ile hesaplaşmak isteyen kesimlerden birisi de Ülkücüler oldu İşte o mağduriyeti en çarpıcı biçimde yansıtan "Ülkücüler" filmi vizyonda.mufyyae.jpg

Filmde Hüseyin Kurumahmutoğlu'nun 1987 yılında Mamak Askeri Cezaevinde namaz kılarken şehit edilmesi ele alınıyor.

Vizyona girdiği günden beri gündemi çok ciddi şekilde meşgul eden "Ülkücüler" filmi, önümüzdeki günlerde de konuşulmaya devam edecek gibi gözüküyor...

ABİSİNDEN ŞOK İDDİA

Hüseyin Kurumahmutoğlu 'nun kardeşi Hasan Kurumahmutoğlu, ağabeyinin ölümüne neden olan işkenceyi yapanlardan birisinin Genelkurmay Adli Müşaviri Tuğ. Hıfzı Çubuklu olduğunu öne sürmüştü.

Hüseyin Kurumahmutoğlu namaz kıldığı için için dövülmüştü. Kafatası çatlayan Kurumahmutoğlu'nun başını kalorifer peteğine çarptığı öne sürülmüştü. Kurumahmutoğlu, 14 Temmuz 1987'de yaşamını yitirmişti. Hasan Kurumahmutoğlu, Samsun'da katıldığı bir yürüyüş nedeniyle gözaltına alınan ağabeyinin 18 yaşında girdiği Mamak'ta 7.5 yıl kaldığını söyledi.

O GÜNLERDE ÜSTEĞMEN OLAN BUGÜN GENERAL

Kurumahmutoğlu, ağabeyine işkence yapanlardan birinin de Çubuklu olabileceğini kaydetti ve “Çünkü o dönemde Çubuklu üsteğmen olarak görev yapıyordu. Mamak Cezaevi'nden çıkanlarla görüştüm. Allah bilir ağabeyime öldürücü darbeyi vuran da Çubuklu'dur” diye konuştu. Kurumahmutoğlu, şöyle konuştu:”Ergenekon'un kökleri 12 Eylül'e dayanıyor. Mamak ve Diyarbakır Askeri Cezaevi, Ergenekon için bir okuldu. O günlerde üsteğmen olanlar bugün general olmuşlar.”