BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

Karadeniz'de PKK'ya ağır darbe

Amasya'da ve Nusaybin'deki operasyonlarda 4 terörist etkisiz hale getirildi. Ölenlerden bir tanesi Fehman Hüseyin'in yakın adamı.

Abone ol

Amasya'da terör örgütüne yönelik düzenlenen operasyonda 2 terörist etkisiz hale getirildi. Samsun ve Amasya Jandarma Komutanlığı yetkililerinden alınan bilgiye göre, Amasya'da 9 Nisan'da askeri aracın geçişi sırasında meydana gelen patlamada 2 askerin şehit olması, 5 askerin de yaralanmasının ardından başlatılan çalışmalar kapsamında Ormanözü köyünde bir grup terörist tespit edildi.

SÖZDE KARADENİZ SORUMLUSU

''Teslim ol'' çağrısına ateşle karşılık veren teröristlerden 2'si etkisiz hale getirildi.

Etkisiz hale getirilen teröristlerden birinin, ''Bahoz Erdal'' kod adlı terörist Fehman Hüseyin'in bir dönem korumalığını yapan ''Mahir Koç'' kod adlı, terör örgütünün sözde Karadeniz bölge sorumlusu Celal Başkale olduğu öğrenildi.

Bu arada, Celal Başkale'nin 2 yıl önce Samsun'un Ladik ilçesinde 2 polisin şehit edilmesi olayını gerçekleştiren grubun içinde olduğu bildirildi. Diğer teröristin ise kimliğinin belirlenmesine yönelik çalışmaların devam ettiği belirtildi.

Bölgedeki operasyonun skorsky helikopterler ve zırhlı araçların desteğiyle jandarma komando ve özel harekat birliklerince sürdürüldüğü kaydedildi.

VALİDEN AÇIKLAMA

Amasya Valisi Abdil Celil Öz, kent kırsalında güvenlik güçlerinin 'dur' ihtarına uymayan 2 teröristle çatışma yaşandığını, teröristlerden 1'inin etkisiz hale getirildiğini söyledi.

Vali Öz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Amasya'da bu hafta başında askeri aracın geçişi sırasında meydana gelen patlamada 2 askerin şehit olması, 5 askerin de yaralanmasının ardından başlatılan geniş çaplı operasyonların sürdüğünü belirtti.

Bu gece merkeze bağlı Ormanözü köyü kırsalında 2 terörist görüldüğünü ifade eden Öz, ''Güvenlik güçlerimizin 'dur' ihtarına uymayan 2 teröristle çatışma yaşandı. Teröristlerden 1'i etkisiz hale getirildi. Diğer teröristin de yaralandığını düşünüyoruz. Arazinin engebeli olması ve gece şartları, yaralı teröriste ulaşmamızı engelliyor'' dedi.

Öz, bölgedeki operasyonların mini insansız hava aracı, skorsky helikopterler ve zırhlı araçların desteğiyle jandarma komando ve özel harekat birliklerince yürütüldüğünü kaydetti.

"KARADENİZ BÖLGE EKİBİ ÇÖKERTİLMİŞTİR''

Amasya Valisi Abdil Celil Öz, Amasya'da terör örgütüne yönelik düzenlenen operasyona ilişkin, ''Bu operasyonla terör örgütünün Karadeniz bölge ekibi çökertilmiştir'' dedi

Öz, gazetecilere yaptığı açıklamada, Amasya'da 9 Nisan'da askeri aracın geçişi sırasında meydana gelen patlamada 2 askerin şehit olması, 5 askerin de yaralanmasının ardından başlatılan çalışmalar kapsamında Ormanözü köyünde bir grup terörist tespit edilmesinin ardından operasyon başlatıldığını söyledi.

''Teslim ol'' çağrısına ateşle karşılık veren teröristlerden 2'sinin etkisiz hale getirildiğini belirten Öz, şunları kaydetti:

''İl Jandarma Komutanlığı, Jandarma Bölge Komutanlığı, özel harekat ve komando birliklerimiz ile beraber planlı çalışma yürüttük. Bu çalışmanın neticesinde dün gece saat 00.00'da teröristlerle görüntü temas sağlandı. Çıkan çatışmada 2 terörist ölü olarak ele geçirildi. Teröristlerle birlikte iki adet kalaşnikof tüfek, tüfeklere ait şarjör, mermi, el bombaları ve paklayıcı madde yapımında kullanılan maddeler ele geçirildi. Bu patlayıcı madde yapımında kullanılan malzemeler 9 Nisan'da Çiğdemlik bölgesinde patlatılan malzemelerle aynı nitelikleri taşıyor. Bölgede arama tarama çalışmalarımız devam ediyor. Etkisiz hale getirilen teröristlerden biri Karadeniz bölge sorumlusu Mahir Koç kod isimli Celal Başkale'dir. Diğer teröristtin kimliğini belirlemeye çalışıyoruz. Bu operasyonla terör örgütünün Karadeniz bölge ekibi çökertilmiştir. Bu önemli bir darbe oldu.''

Bölgede başka teröristlerin de olabileceğini ifade eden Öz, yürütülen çalışmalar kapsamında arama ve tarama çalışmalarının sürdürüldüğünü kaydetti.

NUSAYBİN'DE 2 TERÖRİST ÖLDÜRÜLDÜ

Mardin'nin Nusaybin ilçesi Yavruköy kırsalında güvenlik güçleri ile teröristler arasında çıkan çatışmada 2 terörist silahları ile ölü ele geçirildi.

Mardin Valiliğinden yapılan açıklamada, dün saat 21.00 sıralarında Nusaybin ilçesi Yavruköy kırsalında teröristler ile güvenlik güçleri arasında çatışma çıktı. Yaklaşık 2 saat süren çatışma sonucunda 2 terörist silahları ile ölü ele geçirildi.

Çatışmanın ardından bölgedeki diğer teröristlerin kaçması üzerine geniş çaplı operasyonlar başlatıldı. Karadan ve havadan devam eden operasyonlara özel hareket timleri ve komandolar da destek veriyor.