BIST 8.972
DOLAR 32,33
EURO 35,04
ALTIN 2.282,26
HABER /  POLİTİKA  /  AK PARTİ

Bombanın pimini çekti kucağımıza bıraktı!

Bülent Arınç kendisinden önce konuşma yapan AK Partili vekile aynen böyle dedi. Sebebi de bakın neydi;

Abone ol

İnegöllülerin il olma arzusunu AK Parti Bursa milletvekili kürsüden dile getirdi. Daha sonra konuşma için halkın huzuruna çıkan Bülent Arınç, AK Partili vekile takıldı; "Bombanın pimini çekti kucağımıza bıraktı. Hesabını soracağız."

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, bazı açılış ve temel atma törenlerine katılmak üzere İnegöl İlçesi'ne geçti. Arınç, burada ilk olarak İnegöl Belediyesi tarafından yaptırılacak olan Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi'nin temel atma törenine katıldı.

Arınç'tan önce konuşma yapmak için kürsüye çıkan Ak parti Bursa Milletvekili Hüseyin Şahin, İnegöllülerin yıllardır il olmayı beklediklerini ve ilçenin il olması için Arınç'tan destek istediklerini söyledi. Şahin'in ardından söz alan Arınç ise AKP'li Milletvekili Şahin'e, “Şahin konuşmasının sonunda el bombasının pimini çekti, fünyesini topladı ve kucağımıza koydu. Yalnız kaldığımızda hesabını sorarız kendisinden" dedi.

Ak Parti Hükümetinin geçmişteki diğer siyasi partiler gibi oy alabilmek için boş sözler vermediğini ifade eden Arınç, bu konuya örnek olarak da Süleyman Demirel'i gösterdi. Demirel'in yaşadığı bir anıyı Demirel üslubuyla anlatan Arınç şunları söyledi: "Sayın Demirel çok güçlü bir politikacıydı. Her seçimden önce Türkiye'yi dolaşır, ilçelere il olma sözü verirdi. Hatta inandırıcı olsun diye plaka numarası bile verirdi. İskenderun'a 91, Alanya'ya 102 düşmüştü. Bu sözleri verir ve konuşmasını şöyle bağlardı. 'Bu söylediğimin altını çizin' Seçimler geçerdi, plakalar elde kalırdı, ama her defasında da seçimi kazanırdı. 6 defa gidip, 7 defa gelmesi ondandır. Sonunda vatandaşlar bir gün toplandılar ve huzuruna çıktılar. Bize söz verdin Baba, ama neden il yapmadın? Hatta bize 'bu sözümün altını çizin' diye de uyardın dediler. Baba'nın sözü ise şu oldu: 'Şimdi o söylediklerimin üstünü çizin.' Hüseyin Şahin herhalde benden Demirel'in yaptığını beklemiyordur.