BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Adıyaman'da güzelleştirme çalışmaları

Atatürk Bulvarı refüjüne ekilen bitkilerin düzenli olarak sulanması için Adıyaman Belediyesi tarafından fıskiye sulama sistemi kuruluyor.

Abone ol

Kentin ana arterlerinden olan bulvarın orta refüjünde bulunan çim, çiçek, ağaçların sulanması fıskiyeli ile gerçekleştirilecek.

Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekipleri fıskiye sistemin yeraltı şebekesi döşüyor. Daha önceden sulama aracıyla sulanan ve trafiğin aksamasına neden olan sistem nedeniyle, fıskiyeli sisteme geçildi. Çalışmaları yerinde inceleyen Belediye Başkanı Necip Büyükaslan, Atatürk Bulvarı'nı, yeşil örtüye kavuşturmak amacıyla yoğun gayret sarf ettiklerini belirterek,

"Bulvarın yeşilliğini gözbebeğimiz gibi koruyoruz. Yıllardan beri taşıma suyla bitkileri suluyorduk. Bundan sonra otomatik fıskiye sistemiyle sulayacağız. Bunun için bulvara boydan boya yeraltı şebekesi döşüyoruz. Tehlike arz eden ve zaman zaman kazalara sebebiyet veren tankerli sulamamıza kademeli olarak son vereceğiz. Şu anda şehir içme suyumuz yeterli olduğu için onunla sulama yapacağız. Ancak önümüzdeki dönemde azalması söz konusu olursa ivedilikle kuyu suyunu devreye koyacağız" dedi.